Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » В САЩ гласуваха ограничения за купувачите на оръжие

В САЩ гласуваха ограничения за купувачите на оръжие

vater Публикувана от vater | 28.02.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

В САЩ гласуваха ограничения за купувачите на оръжие

В САЩ гласуваха ограничения за купувачите на оръжие, пише Би Би Си. Предвижда се проверка на съдебното минало да се прави дори на хора, които купуват оръжие по интернет или на изложения.

Законът, одобрен от Камарата на представителите, е най-значимото ограничение пред купувачите на оръжие, въвеждано в последните две десетилетия.

Контролираната от демократите долна камара на Конгреса гласува с 240 на 190 гласа в подкрепа на закона. За да влезе в сила, той трябва да бъде одобрен в Сената, след което да бъде подписан от президента Доналд Тръмп. Очаква се обаче Тръмп да откаже да подпише документа.

Противници на закона изтъкват, че много от последните масови убийства нямаше да бъдат предотвратени от новите мерки. Поддръжниците на закона твърдят, че проверка на купуващите оръжие е необходима и пасивността на Конгреса е неприемлива. В момента, гражданите, които купуват оръжие за лична употреба, не подлежат на проверка от федералните власти.

По-късно днес се очаква Камарата на представителите да одобри и друг закон, който удължава срока, в който федералните власти могат да извършат проверка на купувача на оръжие.

В момента срока е три работни дни, а новите мерки предвиждат 10. Целта на този закон е да премахне "законовата дупка Чарлстън". Така в Съединените щати наричат събитията довели до масовото убийство в църква в град Чарлстън.

След като федералните власти не успели да проверят убиеца за три работни дни, въпреки че имал предишна присъда, той се сдобил с нови оръжия, с които уби 9 души, мотивиран от расова омраза.

dariknews.bg

Още международни ловни и оръжейни новини четете тук: МЕЖДУНАРОДНИ ЛОВНИ НОВИНИ