Начало » Тест за кандидат ловци

Тест за кандидат ловци

Добре дошли!

Bglov.com предоставя възможност на всеки желаещ, да провери своите знания и подготвеност да бъде правоспособен ловец.

Представяме на Вашето внимание тестът, който трябва да реши всеки кандидат, за да стане правоспособен ловец.

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ГОРИТЕ

МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ГОРИТЕ

Инструкция за провеждане и попълване на теста

Изпитният тест съдържа въпроси, съответстващи на темите от програмата за теоретична подготовка на кандидата.

Тестът съдържа 1400 въпроса, разделени в 104 групи. При всяко зареждане на теста пред Кандидата, се представят 104 въпроса - на случаен принцип по един от всяка група.

При презареждане на страницата и на нов тест, се зареждат съответно и нови 104 въпроса. Всеки кандидат следва да посочи отговор на всеки един от всички зададени му в теста въпроси.

Всеки от въпросите съдържа по три примерни отговора, от които само един е правилният. Кандидатът трябва да посочи отговора, който смята за верен.

Съдържащите се в изпитния тест въпроси са групирани по раздели. Последователността им съответства на утвърдената от ИАГ програма за теоретично обучение на кандидат-ловците за придобиване право на лов съгласно чл.16а от ППЗЛОД.

В реални условия времетраенето на изпитния тест е 90 минути.

За да се приеме за коректно попълнен теста, е необходимо:

  • Кандидатът да отбележи верния според него отговор за всеки от въпросите;
  • Кандидатът да попълни всички полета с исканата персонална информация.
  • *Кандидатът трябва да вземе предвид че всички въпроси и полета имат задължителен характер!

Резултатът от решаването на теста, ще бъде показан на Кандидата след като го е попълнил според посочените по-горе изисквания.

Кандидат, отговорил правилно на 80 или повече въпроса, се счита за успешно издържал изпитния тест.

ВЪПРОСИ

1. Козината около опашката и част от задните крака при благородните елени е

 червено-кафява
 мръсно бяла до кремава
 жълта

2. При спокоен ход, разст м/у стъпките от левите и десните крака при зрелите рогачи на бл елен e

 до 5 см
 по-голямо от 7см (до 25-30 см)
 над 40 см

3. Бременността на женските на елена лопатар продължава

 6 месеца
 8 месеца
 12 месеца

4. Брачният период при сърната е през месеците

 юли-август
 септември-октомври
 декември-януари

5. Ако почвата е твърда, при спокоен ход, задните копитца от краката на сърните

 не се отпечатват
 се отпечатват ясно
 се отпечатват слабо

6. Възрастните глигани живеят обикновено

 поединично
 заедно с други мъжкари
 заедно със стадото

7. След раждането малките на дивата свиня

 веднага напускат леговището
 напускат леговището си след 2 седм
 напускат леговището след 3-я ден

8. Рогата на женски диви кози в сравнение с тези на зрелите мъжки са

 по-дълги и завити повече от 90 градуса
 по-къси и завити по-малко от 90 гр
 еднакви по големина и завитост

9. Опашката на мечката е

 дълга с редки косми
 дълга и пухкава
 къса

10. Обикновено мечките стават полово зрели на

 1 година
 1 година и 6 месеца
 3 години

11. Рогата на муфлона

 не падат през целия му живот
 падат всяка пролет
 падат всяка есен

12. Брачният период на вълка е през месеците

 септември-ноември
 януари-февруари
 юли-септември

13. Стъпката на вълка прилича много на стъпка на едро домашно куче, но изглежда доста

 по-кръгла от нея
 доста по-малка от нея
 по-издължена от нея

14. Бременността при дивия заек продължава

 около 25 - 30 дни
 около 45 - 48 дни
 около 60 - 63 дни

15. При липса на храна през тежките зимни месеци, катерицата

 изпада в зимен сън
 предприема големи миграции
 линее

16. В сравнение с опашката на вълка опашката на чакала е

 по-дълга и заострена
 по-къса и заоблена
 по-къса и заострена

17. Отпечатъците от предните стъпки на чакала са

 по-големи от задните
 еднакви по големина със задните
 по-малки от задните

18. Половата зрелост при лисицата настъпва на

 9 - 11 месеца
 18 - 22 месеца
 2 години

19. Краката на лисицата в долната си част са

 червени
 жълти
 черни

20. Извън периода на размножаване, дивата котка живее

 по двойки с брачния партньор
 поединично
 на групи от по 3 - 4 животни