Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Приветствие от инж. Васил Василев председател на УС на НЛРС-СЛРБ

Приветствие от инж. Васил Василев председател на УС на НЛРС-СЛРБ

vater Публикувана от vater | 10.08.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Приветствие от инж. Васил Василев председател на УС на НЛРС-СЛРБ

Скъпи, колеги ловци!

Остават броени дни до Откриването, което очаквахме и вече сънувахме толкова пъти. Началото на ловния сезон отново ще ни заведе на излети сред красотите на родната природа. Пак ще бъдем в полетата, пак ще правим трудния избор между могъщата ловна страст, нормата и беззаконието.
Бъдещето на дивата природа зависи и от нас - ловците на България. Затова – нека пазим съхраненото и го увеличаваме за идните поколения.

Колеги, ловувайте, но по правилата! Да си ловец днес е призвание, но и огромна отговорност пред вековните норми на морала и традициите, които са ни завещали основателите на нашата вече 119-годишна Национална природозащитна организация.

На всеки един от вас желая вълшебни мигове с любимото хоби, много слука и ловни излети без инциденти!

Наслука, приятели!

Васил Василев
Председател на УС на НЛРС-СЛРБ

август 2017 г.

Изпратено на имейла на БГ ЛОВ от НЛРС-СЛРБ