Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Коментар на... » ОТНОВО ПРОВАЛ ЗА КУПАТА НА НЛРС-СЛРБ

ОТНОВО ПРОВАЛ ЗА КУПАТА НА НЛРС-СЛРБ

vater Публикувана от vater | 23.04.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

ОТНОВО ПРОВАЛ ЗА КУПАТА НА НЛРС-СЛРБ

С провал завърши финалният турнир за изпитание на ловни кучета – гончета за работа по дива свиня за Купите на НЛРС-СЛРБ. На 22 април се явили само 4ма ловци с 4ри ловни кучета, от тях нито едно куче не успяло да получи класиране! Наложило се по-спешност да бъдат извикани ловци с гончета от местните ловни дружини, за да може все пак да има някакво участие и класиране!

Този провал е повторение на миналогодишния, когато се явиха само 3ма ловци!

На този фон ловните сдружения в последните години провеждат турнири с огромен интерес и рекордни участия!

Поредицата от организационни неуспехи и непрекъснатият спад на участници в киноложките състезания в последните години показва, че реформите в националната организация са особено нужни и неотложни!

Потресаващо е и неефективното медийно промотиране на тези турнири, благодарение на което българските ловци не узнават за предстоящите състезания! Изолационната и остаряла политика на ръководството на медиите на НЛРС-СЛРБ води до непрекъснат спад на потока от информация до ловците, интересуващи се от ловната кинология в България. Нужни са реформи и медиите на съюза да бъдат управлявани от ръководство, знаещо че сме вече в 21 век и методите на административно управление от миналия век да бъдат изоставени.

Наслука.

Васил Терзийски
Собственик на Ловен портал БГ ЛОВ и член на комисията по духовна дейност към УС на НЛРС-СЛРБ

Ловците коментират темата: БГ ЛОВ ФОРУМ