Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Откриха и убита дива свиня в къща на бракониерите от ЛД Маринка

Откриха и убита дива свиня в къща на бракониерите от ЛД Маринка

vater Публикувана от vater | 27.02.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Откриха и разчленена дива свиня в къща на бракониерите от ЛД Маринка

От последната минута. При обиска в къщата на един от бракониерите от ЛД Маринка е намерен и разчленен труп на дива свиня. Задържаните бракониери са вече общо четирима, конфискувани са джипа и оръжията. Продължават следствените действия, обиски и разпити. Бракониерите са направили пълни самопризнания.

БГ ЛОВ припомня, че днес на входа на гр. Бургас, кв. „Меден рудник”, полицейски пост спира за проверка джип Mitsubishi Pajero. Полицаите установяват, че двете лица в автомобила превозват прясно одран череп на сръндак и вътрешности.Поискано е съдействие от горски инспектори на РДГ Бургас, които при последващ обиск заедно с полицаи от 4-то РУ Бургас, намират и разчленения труп на сръндака в къща в с. Маринка и оръжието, с което е извършено деянието, карабина Браунинг.

По неофициална информация, БГ ЛОВ разбра, че едното от лицата е секретар на ЛД Маринка към ЛРС "Лебед" Бургас, който притежавал разрешително за хищници.

До този момент са задържани четири лица и се издирват още съпричастни на престъплението.

БГ ЛОВ

Секретарят на ЛД Маринка и други са задържани за бракониерство на сръндак (снимки)