Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Над 30 000 диви свине отстреляни през този ловен сезон

Над 30 000 диви свине отстреляни през този ловен сезон

vater Публикувана от vater | 10.01.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Над 30 000 диви свине отстреляни през този ловен сезон

Над 30 000 диви свине са отстреляни през изминалия ловен сезон, заявиха специално за Агрозона от Изпълнителната агенция по горите. Официално ловът на този дивеч приключва в края на настоящата седмица - 13.01.2019 г.

От агенцията припомниха също така, че провеждането на лова винаги трябва да е в пълно съответствие с регулациите в Закона. Целогодишно се ловува подборно на дива свиня – на мъжки, приплоди и двегодишни прасета.

От информацията на ИАГ става ясно, че към момента популацията на диви свине в България е около 110 000 животни. Конкретната бройка обаче ще бъде установена през май 2019 г., след като бъдат приети резултатите от проведена пролетната таксация през месец март.

agrozona.bg

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА КАНДИДАТ ЛОВЦИ