Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Хванаха нарушители в бракониерски лов край Елин Пелин

Хванаха нарушители в бракониерски лов край Елин Пелин

vater Публикувана от vater | 03.08.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Хванаха нарушители в бракониерски лов край Елин Пелин

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – София са заловили двама нарушители на Закона за лова и опазване на дивеча по време на проверка в землището на с. Богданлия, Община Елин Пелин, м. „Асичалия”. По време на инспекцията на района, извършена в късните часове на вчерашния ден, проверяващите установили две физически лица, движещи се извън населеното място с извадени от калъф и сглобени ловни оръжия с неподвижно монтирани към тях електрически фенери.

При извършената документна проверка лицата не са представили документи за самоличност, разрешително за носене на оръжие, ловен билет, членска карта и писмено разрешително за лов.

Ловните оръжия и боеприпаси са иззети, а на нарушителите са съставени 2 акта за установените нарушения по Закона за лова и опазване на дивеча.

Лицата са предадени на РУ на МВР Елин Пелин.

ИАГ