Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » 7 ловни дружини напускат ЛРС "Сокол" Шумен член на НЛРС-СЛРБ

7 ловни дружини напускат ЛРС "Сокол" Шумен член на НЛРС-СЛРБ

vater Публикувана от vater | 09.11.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

7 ловни дружини напускат ЛРС "Сокол" Шумен член на НЛРС-СЛРБ

Истински шок изживява тези дни Шуменското ловно сдружение, 7 ловни дружини и ловците им вкупом напускат дружеството. Това е безпрецедентен случай в 125 годишната история на СЛРД "Сокол" Шумен член на НЛРС-СЛРБ.

Причините са много, но БГ ЛОВ припомня, че една от тях е че председателят на шуменското сдружение Стоян Стоянов, който е и член на новия УС на НЛРС-СЛРБ не подкрепи подписката на Инициативния комитет за защита правата на ловците за запазване на януарския групов лов на дива свиня, като по този начин подкрепи намаляването на лова до 31 декември. Припомняме още че на заседание на ловния съвет към Изпълнителната Агенция по Горите новият председател на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев бе подкрепил предложението на еколога Стефан Аврамов за забрана на януарския лов, четете ТУК.

В крайна сметка подписката на Инициативния комитет за защита правата на ловците успя като събра 40 000 подписа на български ловци и бе спасен януарския лов, но ловците започнаха да губят доверие в ръководствата си, които не защитиха правата им!

Източник: Стоян Стоянов - председател на СЛРД "Сокол" Шумен и член на УС на НЛРС-СЛРБ