Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Зона за екстремни спортове за първи път на изложбата „Природа, Лов, Риболов

Зона за екстремни спортове за първи път на изложбата „Природа, Лов, Риболов

vater Публикувана от vater | 07.03.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Зона за екстремни спортове за първи път на изложбата „Природа, Лов, Риболов

Зона за екстремни спортове ще има за първи път в Международната изложба „Природа, Лов, Риболов“. Нейното тазгодишно издание ще се проведе от 21 до 25 март в Международен панаир Пловдив.

Специализирана екипировка и идеи за алтернативен туризъм, последните модели дронове, фото и видео техника ще покаже новата инициатива. Тя се осъществява в партньорство със списание 360°.

Екстремната зона продължава тенденцията за развитие на изложбата като форум, презентиращ възможности за спорт и свободното време сред природата. „Природа, Лов, Риболов 2018“ отново ще предложи модерно хоби оборудване, много новости и атракции.

Участниците ще покажат изделия за лов, риболов и туризъм: лодки, оръжия, муниции, принадлежности, облекло, обувки, аксесоари, оптически и навигационни уреди, високопроходими АТВ и УТВ, други продукти и услуги за свободното време. Голяма част от тях са плод на високи технологии, с чиято помощ се повишава комфортът на ловците и риболовците. Ще има също ловни трофеи и действащи реплики на старинни оръжия.

По традиция в „Природа, Лов, Риболов 2018“ ще се включат държавните горски стопанства, които ще представят дестинации за ловен, риболовен и екстремен туризъм. С тези направления е свързана и дейността на Съюза на ловците и риболовците в България, който е традиционен участник, наред с други сдружения, работещи за съхраняването на природата.

Изложбата е най-мащабният в България форум за опазването на природните богатства и тяхното пълноценно използване. Тя се организира под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите.

Изложбата показва как съчетаването на бизнеса и екологията създава възможности да се развият иновативни стопански дейности и индустрията на свободното време. Тя става предпочитано място за изява на все повече фирми от различни сектори на икономиката и това е причина за възходящия тренд през последните 3-4 години.

И на „Природа, Лов, Риболов 2018“ посетителите специалисти ще имат възможност да осъществят директни срещи с водещи компании, да получат консултации и да намерят идеи за бизнес. За широката публика изложбата ще бъде и забавна с атракциите от съпътстващата програма. Тя включва презентации, различни демонстрации и забавления, обучение по стрелба с въздушно оръжие, конкурси и викторини.

Очаква се над 20 000 посетители от страната и чужбина да разгледат „Природа, Лов, Риболов 2018“ и останалите прояви от Дните на семейството, свободното време, хобито и модата, които се провеждат по същото време в Панаира: Специализирана изложба „Цветна пролет“ (от 21 март), Италиански фестивал на красотата и прическата (от 23 март), международни киноложки изложби (от 24 март).

На снимката: Хиляди посетители прииждат в Международен панаир Пловдив по време на Дните на семейството, свободното време, хобито и модата. И тази година те ще видят атрактивните изложби „Природа, Лов, Риболов“ и „Цветна пролет“.