Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » Болести по дивеча » Заради африканската чума плащат на германските ловци за отстрелян глиган

Заради африканската чума плащат на германските ловци за отстрелян глиган

vater Публикувана от vater | 21.01.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Заради африканската чума плащат на германските ловци за отстрелян глиган

Все повече германски федерални провинции привличат ловци за отстрел на диви свине като мярка против разпространението на африканската чума по свинете, съобщава Agrarheute.

Ето какви премии получават германските ловци за намаляване на популацията от диви свине:

- В Мекленбург-Предна Померания ловците получават от 1 декември 2017 до 31 март 2019 г. премия от 25 евро на отстреляна дива свиня. Освен това за използване на ловно куче има добавка от 25 евро.

- В Саксония-Анхалт - 50 евро за отстрелян глиган.

- В провинция Бранденбург - също 50 евро, но това става само в случай на отстрел на животни, надвишаващи количеството на глигани, отстреляни за сезон 2015/2016 г.

- В Бавария плащат от 20 евро за всяко отстреляно животно. Ако ловецът изпрати животното или част от него за изследване в лаборатория, получава още 20 евро.

- В рамките на наблюдението на здравето на животните в провинция Хамбург плащат транспортните разходи за доставка на образци от отстреляните диви свине, които варират от 30 до 100 евро.

bgfermer.bg

За АЧС четете и гледайте тук: Обучителен семинар за ловци на тема: Африканската чума по свинете и др. актуални болести по дивеча (ВИДЕО)

Новини за разпространението на АЧС четете тук: Болести по дивеча - НОВИНИ

Наслука.