Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Загинали са патици обитаващи Борисовата градина (снимки)

Загинали са патици обитаващи Борисовата градина (снимки)

vater Публикувана от vater | 09.01.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Загинали са патици обитаващи Борисовата градина

По загадъчен начин са загинали белите патици и част от дивите патици в Борисовата градина. Градинарите на парка са прибрали днес седем трупа на бели и два на диви. По почти всички има следи от зъби на хищник, вероятно оставени от улични кучета.

По почти всички намерени загинали патици има следи от зъби на хищник, вероятно оставени от улични кучета. Няма и следа от още на 5 екземпляра от белите патици, съобщава novini.bg.Най-вероятно птиците са премръзнали през последните ледени нощи, може да са дори отровени, а после са наръфани от кучета и изядени. Това са заявили от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).През август тази година се излюпиха 6 зеленоглави патета в езерото на Борисовата градина.

Езерото с водоплаващите птици (Патешкото езеро) е създадено през 1972 г.