Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Възрастен ловец почина след като отстреля глиган на пусия

Възрастен ловец почина след като отстреля глиган на пусия

vater Публикувана от vater | 14.11.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Възрастен ловец почина след като отстреля глиган на пусия

Ловец от смолянското село Момчиловци уби с два изстрела глиган, но малко след това получи сърдечен удар и издъхна.

72-годишният Анастас Марински е открит мъртъв близо до поваления глиган, съобщава "Марица". Колегите му от дружинката чули изстрели, но в първия момент не знаели, че те идват от пушката на Марински. Засуетили се и се сетили да позвънят на телефона му, но той не отговарял. Започнали да претърсват района на връх Сакарка, където Марински излязъл на пусия. Не след дълго те се натъкнали на тялото му. Заредената пушка била до него. Колегите му предполагат, че най-вероятно той е получил удара от превъзбуда при точните изстрели.

Марински е дългогодишен член на местната дружинка и много рядко пропускал ловен излет. Не спрял да ловува и през последните месеци, когато се появили сърдечни проблеми. Има две дъщери и внуци.

Blitz.bg