Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Вълк избяга от зоологическа градина

Вълк избяга от зоологическа градина

vater Публикувана от vater | 10.04.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Вълк избяга от зоологическа градина

В зоопарка "Перлеберг" вълк се изкачи по ограда и избяга. Удължават оградата за да се предотврати бягството на останалите хищници.

Както съобщава "Märkische Allgemeine Zeitung", на 6 април вълк е избягал от Tierpark Perleberg (област Пригниц, Бранденбург). Роналд Ото, управляващ директор на компанията, която управлява зоопарка, потвърди това пред редакторите. Животното е наблюдавано, когато се е изкачило по оградата и е излязло от зоологическата градина към гората. Оградата на клетката на вълците е два метра височина и е наклонена навътре.

Оградата трябва да бъде удължена.

Сега се опитват да проследят, зашеметят и уловят вълка. Това обаче се оказва трудно, защото животното е изключително предпазливо, продължава Ото. За да не се допускат по-нататъшни бягства на вълци с катерене по оградата, трябва да се построи втора електрическа ограда и да се увеличи съществуващата.

През септември 2017 г. вълк също излезе от заграждение в Северен Рейн-Вестфалия и трябваше да бъде застрелян.

jagderleben.de
Превод БГ ЛОВ

Снимка: Wildlife art Studio - съхранение и обработка на ловни трофеи

Гледайте филма "Лов на фазани на гонка":