Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Коментар на... » ЗА МАСОНСКИТЕ ЛОЖИ И ЛОВНИТЕ ДРУЖИНКИ КАТО ПОДВЕЖДАЩО КЛИШЕ

ЗА МАСОНСКИТЕ ЛОЖИ И ЛОВНИТЕ ДРУЖИНКИ КАТО ПОДВЕЖДАЩО КЛИШЕ

vater Публикувана от vater | 13.08.2016
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

ЗА МАСОНСКИТЕ ЛОЖИ И ЛОВНИТЕ ДРУЖИНКИ КАТО ПОДВЕЖДАЩО КЛИШЕ

От дълго време когато се захване темата за промените в съдебната власт и съдебната реформа присъстват масонските ложи и ловните дружинки, като империя на злото. Поводът е дълго продължилия спор за забрана на магистрати да членуват в „персонифицирани и неперсонифицирани организации с нестопанска цел”. Според министерството на правосъдието предложението засягаше „масонските ложи и други тайни организации”. Според една новинарска агенция ставаше дума за членство в „непублични организации като масонски ложи”. Според друг ежедневник целта бе ”да се освети членството на магистрати във формирования, които работят по неясни правила”. Магистрат – член на ловна дружинка заедно с адвокат или бизнесмен, като страна по дело било хубаво да се знае. Питам в последните сто хиляди дела колко такива случаи има в ловните дружинки – нула, един, два или три, по-скоро първото.

Най-неприятното е че това се повтаряше от министри, депутати, журналисти и юристи в един клиширан и непресекващ транс.

Ловната дружина, като част от ловните сдружения няма как да е ”тайна организация„ или „формирование което работи по неясни правила”. Тези сдружения са регистрирани със свои устави в български съд. Трябва много малко усилие и умствен напън за да се разбере че ловните сдружения , както и ловните дружинки са едни от най-осветените публични формирования. Пълен списък на дружинките може да намерите в Ловно рибарските сдружения, Държавните горски стопанства, Държавните ловни стопанства, в електронната система на ИАГ към МЗХ и не на последно място в масивите на служба КОС към МВР. За загрижените клише-публични личности искам да поясня, че участия в съдебна далавера е къде къде по-лесно да се реализира след литургия, боулинг или голф – няма регистрация, няма списъци. Стига с тези ловни дружинки, защото се излагате. Впрочем тъй като думата дума отваря информирам ви за нещо което не знаете – денят с най-много организирани празненства в България, това е откриването на ловния сезон. В над 2 400 села ловните дружинки празнуват. Заповядайте, уверявам ви има само добро настроение.

Доц. д-р Васил Паница
Председател на УС на ЛРД „Сокол” Пловдив

НЛРС-СЛРБ