Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Оптики и бинокли » Удобният бинокъл с далекомер от ново поколение Zeiss Victory RF

Удобният бинокъл с далекомер от ново поколение Zeiss Victory RF

vater Публикувана от vater | 27.05.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Удобният бинокъл с далекомер от ново поколение Zeiss Victory RF

Най- голямото удобство при новите Victory RF е възможността да синхронизирате, чрез Bluetooth, данните измерени от бинокъла с Zeiss Hunting App работеща както с Android така и с iOS.

Освен с далекомер бинокъла е снабден и с балистичен компютър, който в реално време измерва нужни данни, като температура и атмосферно налягане, за да може да калкулира спада на куршума точно и да изпрати информацията до Zeiss Hunting App на вашето мобилно устройство. Това ви помага бързо и лесно да направите корекциите нужни за точен изстрел: видео за App

За да може интегрирания компютър да работи точни е нужно да му зададете балистична траектория. Можете да изберете една от девет предварително изчислени, покриващи повечето калибри, балистични траектории. Разбира се ако те не ви устройват можете да добавите до девет персонализирани балистични траектории. Victory RF измерва в метри и ярдове.

На дисплея на бинокъла може да получите информация за дистанция, ъгъл и корекция на спада(holdover) в сантиметър, инч, MOA и MIL. Подсветката е с 11 позиции за интензитета. Обсег за измерване на разстояние от 15 до 2300 метра, с точност на измерване +/-1 м. до 600 метра и +/-0,5% над 600 метра. Бързина на измерване по- малко от 0,3 секунди. Зрително поле 110 метра, диоптрична корекция +/-3dpt. Лещи с антирефлективно покритие, хидрофобно покритие LotuTec, предназначено за отблъскване на вода, мазнини, масла, прах и други замърсители, които могат да увредят яснотата на изображението.

Водоустойчив и херметизиран с азот, което гарантира защита от замъгляване при всякакви условия. Уреда работи с една литиева батерия тип CR2, която издържа около 2500 измервания.

Уреда работи при температури − 25°C до +63°C. Zeiss Victory RF идва в комплект с предпазни капачки, ремък и чанта за носене, и кърпичка за почистване.