Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » CIC е признат за наблюдател на Конвенцията ICH на ЮНЕСКО

CIC е признат за наблюдател на Конвенцията ICH на ЮНЕСКО

vater Публикувана от vater | 04.12.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

CIC е признат за наблюдател на Конвенцията ICH на ЮНЕСКО

В периода 4-8 декември 2017 г. в Джеджу, Република Корея, се провежда 12-та сесия на Междуправителствения комитет на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) за опазване на нематериалното културно наследство (ICH), където около 1000 души от 175 страни се очаква да присъстват на шестте дни на срещите, за да популяризират "целите на Конвенцията, да предоставят насоки за най-добрите практики и да дават препоръки за мерки за опазване на нематериалното културно наследство", се казва в уебсайта на ЮНЕСКО.

В съответствие с процедурния правилник на Комитета, Комитетът може да разрешава на междуправителствени организации, както и на публични или частни организации и частни лица с призната компетентност в различните области на нематериалното културно наследство, да присъстват на своите бъдещи сесии като наблюдатели. На 4 декември 2017 г., съгласно решение 12.COM 3, Комитетът упълномощи статуса на наблюдателя само на три неправителствени организации, включително CIC.

"4. Освен това с решението си 11.COM3 Комитетът реши да разреши участието на наблюдател на следната организация:
- Международен съвет за опазване на дивеча и дивата природа (CIC) в дванадесетата, тринадесетата и четиринадесетата си сесия."

За CIC е чест да бъде приета за наблюдателна организация и очаква да присъства на тези сесии.

Партниращите организации на CIC, като FACE и IAF, вече са упълномощени да участват в конвенцията.

Изпратено от CIC на БГ ЛОВ
Превод: БГ ЛОВ