Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Технология на Intel засича бракониерите

Технология на Intel засича бракониерите

vater Публикувана от vater | 30.01.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Технология на Intel засича бракониерите

Системата от камери TrailGuard използва изкуствен интелект.

Intel и нестопанската организация Resolve представиха наскоро интелигентна система от камери за борба срещу бракониерите, която разчита на радиочестоти и изкуствен интелект, за да хваща престъпниците и да спасява дивата природа.

Бракониерският лов на животни бележи ръст по цял свят, тъй като хората се интересуват от материали като слонова кост и кожа – и тяхната финансова стойност, отбелязва GreenTech.bg. Много от досега разработваните технологии се опитваха да хванат бракониерите „в крачка”, но често се проваляха, защото престъпниците можеха да излъжат клетъчните кули и да избегнат проследяването.

Наречена TrailGuard, системата на некомерсиалната организация Resolve използва технология на Intel с „изкуствен интелект за социално благо”. Камерите работят с изкуствен интелект, за да „надушат” бракониерите по стъпките им.

Всяка камера бива скрита в природните зони, където бракониерството на диви животни е често срещано явление. Камерите използват сензори за движение, включват се и започват да записват активностите, които се случват наоколо.

Тъй като камерите използват изкуствен интелект, те могат да разберат разликата между движението на, да речем, животно или вятър, и специфичната човешка дейност, като езика на тялото на бракониера или облеклото му.

Макар че официално дебютира на CES 2019, иновативната технология TrailGuard всъщност вече работи – тя е внедрена в Конго, съобщиха от компанията по време на изложението в Лас Вегас по-рано този месец.

technews.bg