Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Класиранията от "Свети Хуберт" за птичари и изпитанието в гатер за гончета в ЧУПРЕНЕ 2016 (снимки+видео)

Класиранията от "Свети Хуберт" за птичари и изпитанието в гатер за гончета в ЧУПРЕНЕ 2016 (снимки+видео)

vater Публикувана от vater | 21.09.2016
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Класиранията от "Свети Хуберт" за птичари и изпитанието в гатер за гончета в ЧУПРЕНЕ 2016 (снимки+видео)

На 5 и 6 септември в село Чупене област Видин се проведе Трети Северозападен ловен събор, организатори, на които са Ловно-рибарско сдружение ''Миджур'' с. Чупрене, община Чупрене и НЛРС - ''СЛРБ''. Събитието бе уважено с присъствието на кмета на община Чупрене - Ваньо Костин, инж. Васил Василев главен секретар на НЛРС ''СЛРБ' , инж. Георги Младенов експерт-координатор към НЛРС-СЛРБ, директора на Северозападно държавно предприятие инж. Цветко Цветков. Също така присъстваха председателите на побратимените сдружения от Сърбия - Златимир Рашич - Председател на Ловно сдружение ''д-р Миленко Хаджич'' Сврлиг, Председателя на Ловно сдружение Миничево - Зоран Соколович. Както и гости от съседните Сърбия и Румъния.През първия ден на събора след освещаването на знамената на дружините и сдружението гостите можеха да наблюдават множество атракции - приготвяне на ястия от дивечово месо от сръбски майстори готвачи, печене на прасета на шиш, щандове с ловни дрехи и аксесоари, щавени кожи, трофейна изложба, препарирани диви животни, представления на местни читалища, старинни оръжия, гърмеж на черешово топче и много други. Гостите решили да се включат в състезанията по теглене на въже и стрелба с въздушна пушка можеха да направят това в непосредствена близост до сцената на събора.

В състезанието по теглене на въже бяха записани шест отбора и след оспорвана борба се излъчиха трите отбора победители - на първо място отбора на село Търговище - в състав - Ангел Милчин, Любомир Милканичов , Веселин Пенков и Тихомир Чолаков. На второ място отбор Универсал - Ивайло Суйков, Виктор Дафинкичов, Мирослав Суйков и Снежан Димитров. И на трета позиция - отбор Голема река 1 - Станимир Дафинкичов, Николай Манчин, Йордан Славчев и Светлин Йорданов. На победителите бяха раздадени грамоти за участие както и награден фонд - за първо място - 50 броя кебапчета на второ 30, и на трето 10 броя.

В състезанието по стрелба с въздушна пушка състезателите бяха разделени на три категории деца от 7 до 10 години, деца от 11 до 16 и третата категория жени. В това състезание след оспорвана битка се оформи следното класиране - в категорията от 7 до 10 години на първо място Георги Мирославов на втора позиция Борислав Асенов и на трета Ванеса Станкова. В категорията от 11 до 16 години на първо място се класира Станислав Стоянов на второ Елизабет Тонина и на трето Калин Вътев.

В категорията жени се класираха - на първо място Милена Цветкова на второ - Лина Петкова на трето Таня Бориславова. Победителите получиха грамоти за участие, медал и по един шоколад.

За доброто настроение на гостите се грижи диджей, като към музикално-забавната програма се включиха сръбски духов оркестър Трубачи - Тимочки веселяци. През целия първи ден на събора гостите можеха да си закупят билетче за участие в томбола с много атрактивни награди като най-значимите от тях бяха уикенд за двама в известен български курорт, посещение на световното ловно изложение в Залзбург Австрия, и подарък ловна пушка или ваучер на стойност 500 лева. Вечерта завърши с концерт на Южен Вятър и солисти.В състезанието ''Свети Хуберт'' бяха записани 12 участника с общо 15 кучета като се оформи следното класиране.

1. Димитър Тодоров с дратхаар Брита вом Белмекен от ЛРС Септември - 98 т. (след бараж)
2. Петър Ветренски с курцхаар Дарко от Ветренски от ЛРС Пазарджик - 98 т. (след бараж)
3. Бойко Ганчев с английски пойнтер Арес от ЛРС Трън - 93 т.
4. Зорница Николова с курцхаар Георги от Ветренски от ЛРС Пазарджик - 88 т.
5. Димчо Начев с курцхаар Егер от Марта БГ от ЛРС Радомир - 83 т.
6. Ивайло Мишонов с курцхаар Ирбис от ЛРС Мездра - 77 т.
7. Петър Ветренски с курцхаар Кайен от Ветренски от ЛРС Пазарджик - 66 т.
8. Светослав Спасов с епаьол бретон Марк от ЛРС Монтана - 66 т.
9. Велислав Стефанов с курцхаар Рики от ЛРС Миджур с. Чупрене - 52 т.
10. Пламен Илиев с курцхаар Декс от ЛРС Сокол Белоградчик - 48 т.

Съдии: Васил Терзийски и Любомир КатронскиСъстезание в гатер - Осем записани участника с общо 14 кучета и само едно класирало се както подобава, всички останали са декласирани.

Наградата получи Тихомир Пировски с куче Мурад порода Лудогорско гонче от ЛРС Оряхово с 167 точки.

Всички останали състезатели получиха грамоти за участие. Две кучета направиха добро впечатление, но не получиха точки, защото не откриха прасето навреме.
- куче Араб на Ивайло Августинов от ЛРС долна Митрополия
- куче Арап на Тихомир Пировски от ЛРС Оряхово

Съдия: Митю ТочевСлед награждаването на участниците в двете състезания събора бе закрит.

ВИДЕО РЕПОРТАЖА НА БГ ЛОВ ГЛЕДАЙТЕ ТУК (оператор и монтаж Петко Статков):