Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ранената сърна, намерена между блокове в Смолян, е в тежко състояние

Ранената сърна, намерена между блокове в Смолян, е в тежко състояние

vater Публикувана от vater | 22.05.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ранената сърна, намерена между блокове в Смолян, е в тежко състояние

Сърната, която бе открита ранена в жилищния квартал „Невястата“ в Смолян, е в тежко състояние. Има много рани от ухапвания по задните крака. Това съобщи ветеринарният доктор Димитър Пампоров.

„Бях извикан късно снощи, сърната е в тежко състояние. Има множество рани от ухапвания по задните крака от кучета. За съжаление доста е чакано и вече има инфекция. В момента тя се намира в стационара на Българската агенция по безопасност на храните в Смолян. Започнато е лечение“, коментира д-р Пампоров.

По думите му сърната е на около две години и е от женски пол.

Снощи жители на квартала сигнализираха за проблема, като преди това се опитвали да получат съдействие от местни институции. Те се грижили за дивото животно близо два дни, след като то се озовало в междублоковото пространство.

„Снощи позвънихме и на представителите на горското. От там се отзоваха и пристигнаха на място. Те извикаха ветеринар и късно снощи сърната бе взета от тях“, коментираха хора от квартала.

Източник: 24smolian.com

БГ ЛОВ припомня: Ранена сърна между блоковете в Смолян

Четете още в БГ ЛОВ:

Сърната герой (видео)

Сръндак на солище (видео)