Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ранена сърна между блоковете в Смолян

Ранена сърна между блоковете в Смолян

vater Публикувана от vater | 22.05.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ранена сърна между блоковете в Смолян

Втори ден жители на смолянския квартал „Невястата" се грижат за ранена сърничка, която се появила изневиделица в района на гаражите до един от блоковете. Първоначално хората от квартала помислили, че проблемът е в оградата, която била преодоляна от младото диво животно и решили да му помогнат да излезе от там. Преместили я, но тя отново легнала на тревата и не мърдала. Смолянчани й занесли храна и вода, като успели да изгонят и наобиколилите я кучета.

На сутринта сърничката я нямало на мястото, където е била оставена вечерта, и си помислили, че тя си е тръгнала и всичко е наред. Следобеда обаче тя била забелязана на около десетина метра от първоначалното място отново да лежи във високите треви. Сигнализирали и редица институции за проблема, като разказали, че има и следи от кръв, но до този момент няма реакция.„Занесохме й отново храна и вода, животното въобще не се притеснява от хората и изглежда много добродушно, надяваме се и тази вечер да оцелее и институциите да свършат своята работа", коментира един от жителите на квартала Светослав.

Сърната герой (видео)

Това е поредният случай на засечена сърна в рамките на града, като в петък пожарникари вадиха паднало животно от строеж в Смолян. Преди време бяха засичани животни в района на болницата и околовръстния път на града.

Спасителна операция за заклещена сърна имаше в събота и в Девин.

Източник: 24smolian.com

Четете още: Ранената сърна, намерена между блокове в Смолян, е в тежко състояние

Гледайте още: Сръндак на солище (видео)