Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » На гости с пушка и куче » Пъдпъдъчи лов в Исперих

Пъдпъдъчи лов в Исперих

vater Публикувана от vater | 17.09.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Пъдпъдъчи лов в Исперих

На 25 и 26.08.2012г. със запаления ловец, четвърто поколение, и съфорумец от БГ ЛОВ Красимир Грешев имахме удоволствието да бъдем поканени на пъдпъдъчи лов, от председателя на ЛС " Сокол " гр. Исперих Здравко Радев и добрият ни приятел и съфорумец Турхан Ибрям.
Посрещнаха ни много гостоприемно, " лакардиона " на бай Марин сипеше бисер след бисер, а ние покрай него припявахме неспирно стари народни песни. Цареше мир и приятелство, но всички предвкусвахме предстоящите ловни излети и темите на разговорите неусетно прелитаха към безбрежните стърнища наоколо.

Алармата на телефона закъсня с 30 мин. защото когато тя се обади, ние с Краси вече пушехме около джипа нетърпеливо, а кучетата проскимтяваха вътре очаквайки предстоящото. След инструктажа започна лова. Кучетата, с които ловувахме бяха от породите : Дратхаар, Епаньол Бретон и Курцхаар като няма да крия, че за Ловните условия в България те са най-подходящи. В необозримите стърнища бе вече покарала дребна кощрява и този факт ни обнадежди, че пъдпъдъка ще присъства на тези благоприятни за него условия. Не останахме излъгани, защото първата стойка на дратхаара Барут не закъсня. За този лов, първия, добре охранен пъдпъдък намери покой на висулята ми. Последваха прекрасните изпълнения на курцхаара Гари на Турхан. Той като един добър диригент тактуваше, милата за Ловните ни сърца, музика и изкарахме на бис няколко от неговите изпълнения. Курцхаарите на Здравко доказаха, защо ги приемат за най-подготвените кучета в околността. А за финеса на малката Горда биха завидели всички примадони на някой балет, защото десетина пъти разтуптяваше сърцата ни с чудесните си ловни способности.
Представям Ви запечатаните моменти на Ловното другарство, което е най- ценния завет, който сме получили от дедите ни.

Наслука.Христо Грозков - ловец от ловен портал БГ ЛОВ