Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ от Инициативния комитет за защита правата на българските ловци

ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ от Инициативния комитет за защита правата на българските ловци

vater Публикувана от vater | 12.01.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ от Инициативния комитет за защита правата на българските ловци

Ние, Инициативния комитет за защита правата на българските ловци протестираме против необмисленото, необосновано и неправилно повишаване на цените за лов на местния дребен и водоплаващ дивеч.

С заповед на министъра на МЗХГ №48-37 от 14 декември 2017г. бяха повишени цените за индивидуалните разрешителни за местен, дребен и водоплаващ дивеч. С заповед 48-3 от 08.01.2018 г. на МЗХГ беше коригирана горепосочената заповед и бяха увеличени двойно и таксите за разрешителните за групов лов на местен, дребен и водоплаващ дивеч, преди това бяха увеличени и таксите за ловно-стопански мероприятия от 50 на 60 лева. Всичко това се случва под благосклонния поглед и със съдействието на НЛРС-СЛРБ.

Ние, Инициативния комитет за защита правата на българските ловци казваме СТИГА и заявяваме, че при следващо увеличение на каквато и да е такса свързана с упражняването на правото ни на лов, ще призовем всичките 42 000 ловци, които подкрепиха подписката ни за запазване на януарския лов и увеличаване на сроковете за ловуване на дива свиня и водоплаващ дивеч на протест в София, като ще предприемем блокирането на основни пътни артерии на столицата. Ще призовем и тези ловци, които по една или друга причина не подкрепиха нашата инициатива, но в които е останало поне малко лично достойнство и уважение към това велико хоби лова и тях самите.

Апелираме към ИАГ и МЗХГ повече да не увеличават, а дори да намалят цените на някои разрешителни за лов!

Не сме съгласни с административни мерки да се прави невъзможно упражняването на правото на лов от редовите български ловци!

Не сме съгласни с процедурни хватки пълномощника на НЛРС-СЛРБ и министъра на МЗХГ да си прехвърлят топката и вината за увеличението на цената на лова!

Не сме съгласни!
ЛОВЦИ БДЕТЕ!!!!


Председател на Инициативния комитет за защита правата на българските ловци
Евгени Абаджиев

12.01.2018 г.

На снимката: Евгени Абаджиев - председател на СЛРД "Сокол 1893" Пазарджик и Инициативния комитет за защита правата на българските ловци.