Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Приветствие на инж. Григор Гогов, изпълнителен директор на ИАГ по повод откриването на седмицата на гората

Приветствие на инж. Григор Гогов, изпълнителен директор на ИАГ по повод откриването на седмицата на гората

vater Публикувана от vater | 02.04.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Приветствие на инж. Григор Гогов, изпълнителен директор на ИАГ по повод откриването на седмицата на гората

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

За мен е чест да Ви поздравя по случай Седмицата на гората, която тази година отбелязваме за 94 път.

Лесовъдската колегия е наследник на една от най-старите горски администрации с богата, близо 140 – годишна история.

На днешния ден искам да Ви уверя, че с Вашия ежедневен труд вие сте достойни последователи на нашите предци.

Години наред лесовъдската колегия се е справяла с предизвикателствата на времето, изискванията и нуждите на обществото. Заедно сме преодолявали трудностите и сме били горди с постиженията си.

Днес очакванията към нас са много. Повишен е интересът на обществото към процесите в горите и към тяхното управление в световен аспект, заради климатичните промени и екологичната им роля. В тази връзка е и нашата активната дейност със съседни държави – Македония, Турция, Сърбия, както и държавите, членки на Европейския съюз, защото ни обединяват общи стратегически цели и интереси в опазването на това световно наследство. Наследство, което ще завещаем на децата ни.

Много се радвам на интереса към гората и професията на лесовъда от страна на децата, проявен в инициативите с подрастващи, чийто брой с всяка година се увеличава. Това е силна мотивация за нас да предадем любовта и познанията си за гората, за да сме сигурни, че делото ни ще бъде продължено.

В този контекст се провеждат и всички събития по време на седмицата, както и с подкрепата на обществеността - наши партньори, хора с които работим, хора, които са свързани с природата и обичат гората.

Посланията на тези събития са за водене на открит диалог в полза на едно добро управление и стопанисване на горския ресурс и за реализиране на позитивни политики в сектора.

Скъпи лесовъди и горски служители,

В заключение искам да Ви поздравя с празника на гората, да Ви благодаря за усилията, които полагате. Пожелавам Ви да бъдете горди със своя труд и да работите със самочувствието на професионалисти, които стопанисват едни от най-добрите гори в Европа.

Национална програма за провеждане на СЕДМИЦА НА ГОРАТА - 2018 г. (видео)