Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » ПОКАНА до частните лаборатории, изпитващи проби от диви свине за наличие на трихинела

ПОКАНА до частните лаборатории, изпитващи проби от диви свине за наличие на трихинела

vater Публикувана от vater | 10.04.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

ПОКАНА до частните лаборатории, изпитващи проби от диви свине за наличие на трихинела

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) организира безплатно обучение за работа с Модул „Лов“, което ще се проведе на 18 април 2019 г. от 10.00 ч. в Централно управление на Агенцията (бул. „Пенчо Славейков”  № 15a). В обучението могат да се включат представители на частните лаборатории,  изпитващи проби от диви свине за наличие на трихинела.

Електронната система за управление на вземането и анализирането на проби от диви свине за трихинелоза, наричана Модул „Лов“, е разработена по съвместна инициатива с ловните организации. Тя вече е в експлоатация и с нея се цели по-добро обслужване на ловците при изследванията и получаването на резултатите от изпитванията за трихинела по дивите свине.

Модул „Лов“ следва да се използва от всички лаборатории, извършващи това изпитване. Те ще трябва да приемат пробите чрез баркод и да въвеждат резултатите отново в системата.

Може да потвърдите присъствие на електронен адрес: am_nikolova@bfsa.bg. Молим, представителите на съответните лаборатории да изпратят своите данни не по късно от 15.04.2019 г.