Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Писмо-отговор на ЛРС Оряхово до НЛРС-СЛРБ (документ)

Писмо-отговор на ЛРС Оряхово до НЛРС-СЛРБ (документ)

vater Публикувана от vater | 09.03.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Писмо-отговор на ЛРС Оряхово до НЛРС-СЛРБ (документ)

Писмо-отговор на ЛРС Оряхово до НЛРС-СЛРБ:

ДО НЛРС-СЛРБ
ГР. СОФИЯ

ГОСПОДА,

На ваше писмо изх. № 62/02.03.2018 г. отговаряме следното:
Години наред работите в този ловно-рибарски съюз. Справете се с принципни положения и не се опитвайте да ни заплашвате, защото ние не се плашим, най-малко от вас. Години наред сме били извън тази организация и нашето дружество беше едно от богатите в България. Така, че всичко е безмислено, което го правите.
Отговаряме ви само с няколко думи. На проведено общо събрание с протокол № 2 от 22.12.2017 г.

Управителният съвет и Общото събрание взеха следното решение:
„Общото събрание на ЛРД „Сокол” - гр. Оряхово приема да се спре заплащането на отчисления от членския внос от разрешителни за лов, абонамент за вестници и списания, календари до последващо провеждане на общо изборно събрание на НЛРС. Тези суми да бъдат преведени след избиране на легитимно ръководство на НЛРС.”
Дължим да ви уведомим, че ЛРД „Сокол” – гр. Оряхово откри фонд за финансиране производството на дивеч, което не е в разрез с никакви ваши разпоредби, поради което вие сами си защитете програмата, защото нас тя не ни интересува. Сумите по чл. 65 се отразяват в съответния фонд, от който ще ги използваме по предназначение.
А това, че вие сте отворени за диалог, имахте такава възможност в София и Хисаря, където ни се подиграхте. Там беше председателят на сдружението Лъчезар Стоянов, зам.председателят Николай Николов и зам.председателят Здравко Николов, отразени в устава на сдружението, че всичките те носят заедно и поотделно цялата отговорност за сдружението. Същият е регистриран във Врачански окръжен съд, но явно на вас това не ви е известно. А, ако не знаете, дължим да ви уведомим, че това решение може да се отмени само от органа, който го е приел. Това е Управителния съвет и Общото събрание. Техни заседания в момента не предвиждаме и не смятаме да се съобразяваме с вашите искания. Средствата са наши, желанието е наше. Ние сме ви изпратили протоколното решение и нямаме повече какво да отговорим. На това общо събрание са присъствали представители на съюза - Веселин Симеонов, Светослав Георгиев, проф. Стоян Кушлев, изпълнителния директор на ИАГ, изпълнителния директор на РДГ – Берковица и др. За справка можете да отправите питането си към тях.
Горното на ваше внимание.

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
/Л.Стоянов/
ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛ:
/Н.Николов/
ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ:
/Здр. Николов/