Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Природозащита и дивеч » Откриха фосили от праисторически елен при разкопки в Аржентина

Откриха фосили от праисторически елен при разкопки в Аржентина

vater Публикувана от vater | 09.01.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Откриха фосили от праисторически елен при разкопки в Аржентина

Добре съхранени фосили от праисторически елен бяха открити при разкопки в северната част на провинция Буенос Айрес, се казва в комюнике на националния университет Матанса, цитирано от Франс прес.

Фосилите включват 70 процента от костите на животното, сред които зъби, кости на крайниците и гръбначният стълб.

На находката попаднал екипът на Хосе Луис Агилар, директора на Палеонтоложкия музей в Сан Педро в северната част на провинция Буенос Айрес. В същия район вече бяха открити 24 фосила от бозайници и влечуги през последните 17 години, припомня БТА.

"Впечатляващо е, че гръбначният стълб и вратът са извити така, сякаш животното е живо", отбеляза Агилар. Освен зъби, са открити прешлени, около 20 ребра, тазови кости, костите на десния преден крак и части от бедрени кости.

Фосилите, които предстои да бъдат датирани, са от вида Morenelaphus.

Досега са откривани само фрагментарни останки от вида, отбелязаха учените.

24chasa.bg