Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Нарезно оръжие » Оръжия STEYR в калибър 6.5 CREEDMOOR

Оръжия STEYR в калибър 6.5 CREEDMOOR

vater Публикувана от vater | 29.05.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Оръжия STEYR в калибър 6,5 CREEDMOOR

Набиращият популярност вече и в България калибър 6,5 Creedmoor вече може да бъде закупен и при оръжията с марка STEYR. Оръжията които се произвеждат в този калибър са няколко и са позиционирани в различни класове – както ценово, така и като приложение.

Безспорно оръжието предизвикващо най-сериозен интерес, предвид умерената цена и широко приложение е моделът STEYR THB. Пушката ползва прикада на добре познатия PRO VARMINT, но цветът не е черен или камуфлажен, а пясъчен.

Оръжието се предлага с тежка цев с дължина 635мм. с MANOX® покритие и резба на дулото, позволяваща лесния монтаж на дулен компенсатор или супресор.

Спусъка е двустепенен, изцяло регулируем – този който STEYR монтират на всичките си спортни и тактически оръжия. Предпазителят е доказания във времето ротационен тип SBS (Safe bolt system), който позволява максимална степен на защита – заключва спусъка, затвора и ударната игла в зависимост от положението в което е поставен.

Оръжието е със 70 градусов затвор, ръкохватката завършва с полимерна топка, улесняваща бързото презареждане.

STEYR THB е заводски комплектован с 20МОА Picatinny релса, което в комбинация с дългата, тежка и прецизна цев позволява с това оръжия, да се поразяват цели и на дистанции над 1000 метра.

В същото време изчистената форма напълно коренспондира и с ловно оръжие изключително подходящо за лов на хищник или полезен дивеч от чакало. Ако трябва да характеризираме тази пушка само с една дума, то подходяща би била думата „Прецизност“.

Теглото на STEYR THB e 4,2кг, общата дължина 1170мм, пълнителят е двуредов, 4-заряден.

Цената на дребно за България за STEYR THB e 3225лв. Виж в магазина: www.armadapontica.com/bg

Добро допълнение в оръжейния сейф към STEYR THB би се явил и познатият ни STEYR SCOUT – вече и в калибър 6,5 Creedmoor.

За моделът SCOUT е писано и дискутирано много, тук новото е само калибъра, но какво по-добро от това, ако сте се снабдили с оборудване и консумативи за домашно преснарядяване на патрони в 6,5Creedmoor за спортното си оръжие, да можете да позвате същото оборудване и за направа на ловни патрони в същия калибър – едно безспорно удобство, спестяващо време и финансии.

Видео: