Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » Екипировки » Новата компактна лампа SYSLIGHT на FESTOOL

Новата компактна лампа SYSLIGHT на FESTOOL

vater Публикувана от vater | 15.12.2011
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

лампа SYSLIGHT на FESTOOL

Всички си даваме сметка колко важна е светлината в нашият живот, но има моменти, свързани с любимото ни хоби, в които наличието на качествен и сигурен източник на светлина си е направо съдбоносен. Повечето от заслоните на ловците в планината нямат ток и обработката на отстреляният дивеч след излета става доста сложен без наличието  на светлина, особено през зимата, когато денят е кратък и мракът идва рано.
Именно за това в тази статия ще ви запознаем с едно иновативно устройство - новата LED лампа SYSLITE на немската фирма Festool.
Новата лампа има множество предимства: Светлинната и ефикасност е най-голяма от всички светлинни източници. Тя е между 80 и 100 lm/W, докато при лампите с нажежаема нишка е 12-15 lm/W, а при луминесцентните – около 50 lm/W. Това, заедно с много по-малкото нагряване на LED (в сравнение с лампите с нажежаема нишка, те са студени), определя КПД между 25 и 35%. Този вид осветителни тела имат дълъг живот, много по-устойчиви са на температурни аномалии, на вибрации и удар.
Излъчва светлина най-близка до дневната, не излъчва ултравиолетови лъчи като луминисцентните тръби или инфрачервени лъчи, както при лампите с нажежаема жичка. Освен това LED лампите са екологично чисти, докато например халогенните  съдържат живак.
Ето и малко техническа информация за новата компактна лампа на  Festool. Лампата е ударо и водоустойчива, което е особено важно, имайки предвид условията в които ще се ползва. Тя разполага с  6 LED светодиода, които и позволяват да възпроизведе 10 m2 бяла хомогенна светлина със 170-градусов ъгъл на разпръскване.
Можете да избирате между  интензивна и заглушена светлина, в зависимост от това дали ще ви е нужна светлина за прецизна работа или за раздумката на маса.
За разлика от многото  обикновенни походни лампи,  SYSLITE дава избор от няколко източника на захранване - лампата се предлага с вградени батерии и 2 зарядни – за 220 и 12 волта, може да работи и с външна батерия на Festool .
Лампата е изключително лека ( 67 гр.) и компактна, може да се закачи на кука, да се захване за стол или да се монтира на триножник.

nasluka.eu