Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Невиждана слука, 5 вълка на една гонка отстреляха етрополски ловци (снимки)

Невиждана слука, 5 вълка на една гонка отстреляха етрополски ловци (снимки)

vater Публикувана от vater | 14.11.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Невиждана слука, 5 вълка на една гонка отстреляха етрополски ловци

С огромен успех завърши неделния ловен ден за ловците от ЛРД "Орел" гр. Етрополе. В една гонка колегите отстреляха 5 вълка, което е изключително рядка слука. Николай Сейменаров, син на един от майсторите стрелци разказва:

"Бележката ни за неделя беше в местността Чардалкий в непосредствена близост до Етрополе. Рано сутринта направихме първата гонка, но в нея нямаше присъствие и следи от дивеч, заради което решихме да се преместим в малко по висок район граничещ с района в който ловувахме в събота когато отстреляхме две прасета и тъй като знаехме, че там има по голямо присъствие на прасета. И така разпределихме кой къде ще варди останахме гоначите да пуснем кучетата, няма и пет минути след като бе започнала гонката и чух изстрел, обадих се на Павлин Кръстев който бе стрелял и той ми каза че е повалил вълк, това обясни и поведението на кучетата, не след дълго се чу серия от 5-6 изстрела и друг от вардачите се обади, че при него са минали 6 броя вълци, но са му били в много гъсто и той е решил да стреля по последният алфа мъжкар, като е успял да го повали с един изстрел. От там вълците минават през още две пусии на които пада и другият голям мъжкар, ние гоначите разбрахме, че останалата част от глутницата се е върнала обратно в гонката и са се затаили. Познавайки перфектно района знаехме къде точно могат да останат и се насочихме на там. Притиснати от гоначите и вече гърмяни няколко пъти глутницата взима пагубно за тях решение да се пръснат и спасяват по единично, още две вълчици биват отстреляни от двама ловци които благодарение на дългият си опит изчакват до последно и произвеждат перфектни изстрели. И така падат 5 вълка от 5 различни ловци: Павлин Кръстев, Васил Василев, Цветан Найденов, Донко Даков и баща ми Веселин Сейменаров."Ловен портал БГ ЛОВ поздравява ловната дружинка "Орел" гр. Етрополе и им желае много бъдеща слука и невероятни ловни мигове.

Снимки:

Изпращайте материали за вашата или на дружинката слука по време на лов. На имейл vater@abv.bg очакваме вашите текст и снимки, които ще бъдат публикувани в ловните новини на БГ ЛОВ.

Наслука.