Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Народното събрание: ЗАТВОР ЗА БРАКОНИЕРСТВО!

Народното събрание: ЗАТВОР ЗА БРАКОНИЕРСТВО!

vater Публикувана от vater | 02.05.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Народното събрание: ЗАТВОР ЗА БРАКОНИЕРСТВО!

Парламентът прие на първо четене промени в Наказателния кодекс, с които се предвиждат ефективни наказания при установяването на незаконна сеч в горите. Внесените от "Обединени патриоти" предложения бяха подкрепени от 97 депутати, като само 9 бяха против.Законопроектът предвижда до 6 години затвор и глоба от 1000 до 20 хил. лв. за всеки, който противозаконно сече, събира, добива, взема или извозва каквито и да било дървета или части от тях, включително отсечени и паднали такива. При случаите, в които извършителят има вече наложено административно наказание по Закона за горите в предходните 24 месеца, считано от датата на извършване на престъплението, се предвижда наказание лишаване от свобода до 1 година или пробация до 2 години.

С гласуваните промени се предлага и тежко наказание за всеки, който убие или улови без надлежно разрешение едър дивеч. Предвидено е за подобно действие присъдата да е до 2 години затвор или пробация до 4 години. Глобата ще е от 1000 до 5000 лв.

В случаите когато престъплението е извършено в забранено за лов време, на забранено за лов място или със забранени средства, или са причинени щети над 1000 лв., се предлага наказанието да бъде лишаване от свобода до 3 години и глоба в размер от 1000 до 5000 лв. При рецидив законопроектът предвижда до 5 години затвор.Със законопроекта се разширява и кръгът на длъжностните лица, посегателството срещу които ще представлява престъпление. Освен това се изключват деянията, чийто предмет или нанесена щета са в размер на до една минимална работна заплата. Същите стават предмет само на административнонаказателно производство, като по този начин се цели да се повиши процента на наложените наказания за нарушения в горите.

dnevnik.bg

Снимка: ivanfildishev.com

ПРОМОЦИЯ: НАЙ-НИСКИ ЦЕНИ на GPS ГАРМИН само в БГ ЛОВ през м. май

Забраняват лова на гургулица

ПРОТЕСТ В ЗАЩИТА НА ЛОВА НА ГУРГУЛИЦА