Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » НЛРС-СЛРБ » Националната трофейна изложба е събитието на „Природа, Лов, Риболов 2013“ (видео)

Националната трофейна изложба е събитието на „Природа, Лов, Риболов 2013“ (видео)

vater Публикувана от vater | 21.03.2013
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Национална трофейна изложба на „Природа, Лов, Риболов 2013“

На 19 март се откри изложбата „Природа, Лов, Риболов 2013“. Тя се провежда от 20 до 24 март в Международен панаир Пловдив.Ловците ще видят най-добрите постижения в този спорт на 6-ата Националната трофейна изложба, включваща 686 експоната от благороден елен,  лопатар, дива свиня, сърна, муфлон, вълк, дива котка, чакал. Тя е подготвена от Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС-СЛРБ)  по повод 115 г. от неговото създаване.Сред  превъзходните трофеи присъстват два световни рекордьора, 183 са отличени със златен медал. Трофеите доказват, че България има добри дадености като популация на дивеча и като възможности на ловното стопанство, коментира  инж. Иван Петков, председателят на НЛРС-СЛРБ, което е съорганизатор на форума.  Искам да благодаря на Международен панаир Пловдив и лично на г-н Георги Гергов за подкрепата, която ни оказаха при реализирането на трофейната изложба, добави инж. Петков.Над 60 фирми предлагат ловно, рибарско и спортно оборудване, облекла и обувки,  изработени по върхови технологии, деликатеси от дивеч и риба, ловни трофеи и поставки за тях, високопроходими автомобили и други изделия за туризма и свободното време. Ангажираните изложбени площи са  с 5% повече спрямо 2012 година.Изложбата е съпроводена и от много атракции. Тя започна със  спектакъл, пресъздаващ бойните техники и умения на прабългарите. Историческата възстановка и юрта с  прабългарски облекла и въоръжения се показват за първи път на форума, както и  действащи реплики на оръжия отпреди 1900 година.

Всички трофеи от изложбата може да разгледате тук: ГАЛЕРИЯ БГ ЛОВ

Видео репортаж на БГ ЛОВ от пресконференцията, откриването, трофейната изложба и щандовете на фирмите участнички в изложението гледайте тук: