Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Ловен туризъм » Муфлон отстрелян в ДЛС Балчик със златен медал (снимки)

Муфлон отстрелян в ДЛС Балчик със златен медал (снимки)

vater Публикувана от vater | 20.02.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Муфлон отстрелян в ДЛС Балчик със златен медал (снимки)

Муфлон с дължина на рогата 95,2 сантиметра и 217,9 точки по системата CIC беше отстрелян през почивните дни в ДЛС-Балчик. Животното е отстреляно от български ловец, който заедно с красивия трофей ще получи и златен медал. Според ловните специалисти в стопанството животното е десет годишно, много добър екземпляр, с изключително симетрични рога.Все повече българи се интересуват от лов на муфлони. През тази година от ДЛС-Балчик могат да предложат поне още две животни с показатели като на отстреляното в края на миналата седмица. Вече има запитвания, така че скоро стопанството може да подобри някой от собствените си рекорди.През 2015г. и 2016г. в териториалното поделение бяха отстреляни два муфлона  оценени по системата CIC съответно с 226,9 точки и 235 точки. В националната класация за муфлон двете животни са на второ и пето място. Националният рекорд за този вид е от 1986 г., като животното е отстреляно от Тодор Живков в ДЛС-Воден.

Смятаме след 2-3 години да атакуваме националния рекорд. Въпрос на време е муфлон отгледан в нашето стопанство да оглави класацията и рекорда на бившия първи да бъде подобрен, коментира директорът на ДЛС-Балчик инж. Калинка Тодорова.

Четете още:

Wildlife art Studio - съхранение и обработка на ловни трофеи

БГ ЛОВ TV: Два сръндака за ден в Ловно стопанство Хънтинг клуб Котел (ВИДЕО)

БГ ЛОВ TV: Лов от чакало на трофеен елен лопатар и муфлон (ловен филм)

Селекционен лов на елен лопатар в ДЛС Арамлиец (снимки+видео)