Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Мечка гризли уби майка и бебе в Канада

Мечка гризли уби майка и бебе в Канада

vater Публикувана от vater | 29.11.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Мечка гризли уби майка и бебе в Канада

Йермунд Роусхолт се е прибирал у дома, когато забелязал телата на съпругата и дъщеря си пред къщата.

Майка и 10-месечното ѝ бебе загинаха след нападение от мечка, както предполагат властите в Юкон. Смъртта им шокира местните в канадския регион, пише CNN.

Валъри Тиорет (37) и 10-месечната ѝ дъщеря, Адел Роусхолт, били намерени мъртви в понеделник. Съпругът на Валъри открил телата им близо до езеро Ейнарсон, докладват властите.

Йермунд Роусхолт се е прибирал у дома след лов в района отново на езерото Ейнарсон, когато забелязал телата на съпругата и дъщеря си пред къщата.

Малко преди това Роусхолт застрелял и убил мечка гризли, която тръгнала да го напада. Това се случило на 100 метра от дома на семейството.

Тричленното семейство живеело в усамотена хижа през последните три месеца, разказват властите. Според местни, семейството обичало да прекарва времето навън и са били добре запознати с рисковете от случайна среща с мечки.

„Когато се случи трагедия в малка общност, всички я преживяват, шокиращо е“, казва Изабел Салеси, жител на Юкон.

След като намира телата на съпругата и дъщеря си, Роусхолт звъни на Спешна помощ в най-близкото селце Майо, с население от 200 души.

Новината се разпространява бързо в региона, където много хора са познавали семейството, а допреди няколко месеца са празнували раждането на детето им.

Тиорет е била в отпуск по майчинство, а преди това е работила като учител по френски на децата в шести клас в малко училище в Юкон.

Според разследващите, Тиорет вероятно е извела бебето на разходка, когато двете са били нападнати.

Това е четвъртото нападение от мечка гризли в Северна Америка за тази година, въпреки че тези случаи за смятани за редки.

През юни кафява мечка уби планинар и нападна друг мъж в Аляска.

През повечето време средно на година се случват по две фатални атаки от мечки в Северна Америка според местна телевизия, която води статистиката от 2000 насам.