Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Мечка гризли уби майка и бебе в Канада

Мечка гризли уби майка и бебе в Канада

vater Публикувана от vater | 29.11.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Мечка гризли уби майка и бебе в Канада

Йермунд Роусхолт се е прибирал у дома, когато забелязал телата на съпругата и дъщеря си пред къщата.

Майка и 10-месечното ѝ бебе загинаха след нападение от мечка, както предполагат властите в Юкон. Смъртта им шокира местните в канадския регион, пише CNN.

Валъри Тиорет (37) и 10-месечната ѝ дъщеря, Адел Роусхолт, били намерени мъртви в понеделник. Съпругът на Валъри открил телата им близо до езеро Ейнарсон, докладват властите.

Йермунд Роусхолт се е прибирал у дома след лов в района отново на езерото Ейнарсон, когато забелязал телата на съпругата и дъщеря си пред къщата.

Малко преди това Роусхолт застрелял и убил мечка гризли, която тръгнала да го напада. Това се случило на 100 метра от дома на семейството.

Тричленното семейство живеело в усамотена хижа през последните три месеца, разказват властите. Според местни, семейството обичало да прекарва времето навън и са били добре запознати с рисковете от случайна среща с мечки.

„Когато се случи трагедия в малка общност, всички я преживяват, шокиращо е“, казва Изабел Салеси, жител на Юкон.

След като намира телата на съпругата и дъщеря си, Роусхолт звъни на Спешна помощ в най-близкото селце Майо, с население от 200 души.

Новината се разпространява бързо в региона, където много хора са познавали семейството, а допреди няколко месеца са празнували раждането на детето им.

Тиорет е била в отпуск по майчинство, а преди това е работила като учител по френски на децата в шести клас в малко училище в Юкон.

Според разследващите, Тиорет вероятно е извела бебето на разходка, когато двете са били нападнати.

Това е четвъртото нападение от мечка гризли в Северна Америка за тази година, въпреки че тези случаи за смятани за редки.

През юни кафява мечка уби планинар и нападна друг мъж в Аляска.

През повечето време средно на година се случват по две фатални атаки от мечки в Северна Америка според местна телевизия, която води статистиката от 2000 насам.