Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » Изп. агенция по горите » Магията на Еньовден в природните паркове към ИАГ

Магията на Еньовден в природните паркове към ИАГ

vater Публикувана от vater | 24.06.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Магията на Еньовден в природните паркове към ИАГ

Дирекциите на Природните паркове към Изпълнителната агенция по горите са подготвили инициативи по повод Еньовден, който се отбелязва всяка година на 24 юни. На някой места празникът започна още от 23 юни.

По повод деня на билките Дирекция на Природен парк „Рилски Манастир“ посрещна децата и всички гости на празника с билков чай.

Малките природолюбители научиха за историята на празника и за билките на територията му. Експертите разказаха на присъстващите начините и правилата за събиране на билки. И както традицията повелява беше изплетен венец от билки, през който преминаха всички гости.

Експертите от Дирекция на природен парк „Врачански Балкан“ пяха песни и рецитираха стихове заедно със своите малки приятели от детски градини и училища от региона.
Магичният ритуал “Мълчана вода”, който започва тази вечер в 18.30 часа пред административно-информационния офис на “Кьошковете” в Природен парк „Шуменско плато“ ще постави начало на организираните от парка събития.

В Природен парк „Витоша“ празникът Еньовден по традиция се чества на голямата поляна пред хижа „Момина скала“. Организаторите са предвидили еко поход, възстановка на стари народни обичаи и богата фолклорна програма. /Програмата е публикувана сайта на парка - http://park-vitosha.org