Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » МЗХГ: 50 лева премия за отстреляна дива свиня, заразена с африканска чума

МЗХГ: 50 лева премия за отстреляна дива свиня, заразена с африканска чума

vater Публикувана от vater | 08.07.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

МЗХГ: 50 лева за отстреляна дива свиня, заразена с африканска чума

Това предлагат от Министерството на земеделието и храните и БАБХ

Обмисля се финансово стимулиране от 50 лева за отстреляна дива свиня, заразена с африканска чума. Това стана ясно след среща в земеделското министерство между ресорния министър Десислава Танева, експерти от Българската агенция по безопасност на храните и директори на Държавните горски предприятия.

След срещата бе съобщено, че карантина на подобно заболяване не може да бъде направена и опасността от бързото му разпространение е много голяма.

По думите на Танева всеки, който мине през територия, която е била обитавана от заразено прасе, задължително става преносител на заболяването. Икономическите щети, ако африканската чума навлезе в индустриално предприятие, според земеделските власти ще бъдат огромни.

Източник: desant.net

Четете още: ЛОВНИ НОВИНИ