Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » МВР няма да взима оръжията на ловците

МВР няма да взима оръжията на ловците

vater Публикувана от vater | 11.03.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

МВР няма да взима оръжията на ловците

МВР няма да отнема разрешителни за оръжия и няма да конфискува пушки и пистолети за наложени административни наказания. Това предвиждат промени на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

“Готови сме. Очаквам до 20 дни законът да влезе в зала”, обяви пред “Труд” Маноил Манев от ПП ГЕРБ, който е председател на работната група, внесла промените. Манов увери, че предложенията за съгласувани с МВР и напрежение няма.

Първи срещу несъвършенствата на закона възстанаха ловците, обезпокоени от поетата инициатива на служба КОС към МВР да се изземват разрешителните за оръжие на лица, които в рамките на последните 3 години имат три и повече административни нарушения без значение, че глобите за тях са платени.

Труд

Четете още: ЗА ПУШКАТА НА ЕДИН ЛОВЕЦ