Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ловът: факти или басни? 65-ото Общо събрание на CIC в Мадрид

Ловът: факти или басни? 65-ото Общо събрание на CIC в Мадрид

vater Публикувана от vater | 07.05.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловът: факти или басни? 65-ото Общо събрание на CIC в Мадрид

На 4 и 5 май в Мадрид, Испания беше организирано 65-ото Общо събрание на Международния съвет за опазване на лова и дивеча под мотото "Лов: факти или басни". По време на двудневното събитие участниците обсъдиха и обсъдиха аспектите на лова, които понастоящем са атакувани от противниците му. Джордж Аман, президент на CIC, подчерта, че е важно ловците са на прав път и непрекъснатите лъжи относно лова губят все повече доверие. Той допълни, че "неуморимите усилия на CIC от местно до международно равнище за провеждане на дискусии относно устойчивото използване започнаха да накланят топката към по-голямо приемане на лова. Не се търси споразумение, тъй като споразумението може да бъде много лично, но е необходимо разбиране и приемане на фактите и разобличаване на басните. Нека използваме това време заедно в Мадрид, за да надградим плодотворните дискусии, които имахме в Монтрьо, и да продължим да се застъпваме за това, което е правилно и да попитаме: Това факт ли е или е фабрика за лъжи?"

Luis de la Pena, ръководител на испанската делегация на CIC, посочи, че са преминали 47 години от последното общо събрание в Испания.

Той добави, че тъй като ловът е част от испанската култура и традицията, профинцията на Испания не е в състояние да оцелее без нея. "Ние сме много горди с тези частни собственици на земя, които са посветили усилията си да поддържат дивата природа. Това е наистина ловната земя."

Генералният директор Есперанса Орелана, от Министерството на земеделието, храните и околната среда подчерта, че ловът активно допринася за активния растеж на селските територии и отбелязва, че CIC е забележителна организация и обединителен глас на ловните организации и личности.

Тя добави: "Ловуването: факти или басни помага за разобличаването на басните, които дискредитират сектора на лова", като посочва, че ловът има специално значение за Испания, тъй като повече от 13% от испанските сухоземни територии са посветени на защита и опазване. има 11 природни парка. "Има предизвикателство да се осигури защита, съвместима с растежа и благоденствието на местното население. 80% от земята е подходяща за лов в Испания, създавайки повече от 186 000 работни места, което оправдава подкрепата на MAPAMA. Отвъд икономическите данни трябва да разгледаме приноса на лова за обществото. Испания е застрашена от обезлюдяване в селските райони и ловът е двигател на дейността в тези региони, генерирайки богатство и работни места, които иначе биха могли да изчезнат. Имайки предвид горното, вярваме, че можем да популяризираме и насърчаваме ловната дейност в Испания. Испанската национална ловна стратегия включва участието на всички заинтересовани страни. Благодаря ви, от името на правителството на Испания, че сте тук днес. "

Карлос Еспиноса де лос Монтерос, Върховният комисар за Марка Еспана по време на откриването му, който повтори, че са изминали 47 години от последното Общо събрание на CIC в Испания и че се надява, че няма много време да мине преди следващото! "За мен е привилегия да ви приветствам тук, в ловната земя, където хората са страстни за този спорт. Ние сме заобиколени от приятели и природа и искаме да гарантираме, че ловът ще остане устойчива дейност. Фактите са правилният подход към това, което е. Той стимулира икономиката, спорта, а също и е начин на живот за селските общности".

Жозе Рамон Лете, държавен секретар по спорта (Министерство на образованието, културата и спорта) подчерта, че ловът е от основно значение за опазването, не само за страстта. Той добави, че страстта към лова е неразделна част от човешкото състояние. Това е историческа и глобална практика, която може да бъде разбрана само с абсолютно уважение към природата. Ловците са един от първите защитници на нашата природа. "Ние искаме свят, в който дивата природа да бъде запазена като част от природата в полза на обществото като цяло и на бъдещите поколения. Как можем да го защитим? Как можем да спрем разграждането на планетата? "Той подчерта, че намирането на отговорите трябва да бъдат приоритет. Той допълни, че ловът със сигурност допринася за опазването на природата, тъй като защитата на дивата природа се осъществява чрез контрола на пренаселеността. "87% от територията на Испания е ловна площ, но ловът е не само спорт, но и индустрия, която генерира 180 000 работни места и благоприятства развитието на селските райони с 300 млн. евро инвестиции за опазване на околната среда".

Гледайте изказванията на церемонията по откриването на канала на CIC Youtube.

Изпратено от CIC

Превод БГ ЛОВ

Четете още: Факти или басни: Вълкът отвъд Червената шапчица (видео)