Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ловци се заразиха с трихинелоза заради консумация на месо

Ловци се заразиха с трихинелоза заради консумация на месо

vater Публикувана от vater | 10.01.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловци се заразиха с трихинелоза заради консумация на месо

Резултатите от пробите са потвърдени от лицензирана лаборатория на БАБХ

В последните дни на миналата и началото на тази година представители на ловните дружинки Черничево и Тинтява в Крумовград са отстреляли няколко диви прасета. Взели са проби и са ги изпратили за анализ. Още преди да бъдат готови резултатите, ловците заедно със семействата си са изконсумирали месото. По-късно е станало ясно, че пробите са положителни за трихинелоза.

Акредитирани лаборатории за изследване на трихинела

Тя е тежко паразитно заболяване. Поразява както хора, така и домашни, и диви животни. Болестта се предава чрез консумация на заразено месо. Сред първите симптоми, които се проявяват при хората са отоци по лицето, висока температура, мускулни болки. Възможно е сред първите признаци да са и повръщане, разстройство и болки в корема. Самото заболяване протича тежко, а може да бъде и с фатален край.

Все още не е ясен точния брой на хората консумирали заразено месо. Продължава издирването им, за да бъдат подложени на медицински прегледи и лечение. Някои от тях вече са потърсили лекарска помощ, защото не са се чувствали.

ТРИХИНЕЛОЗА - Постоянната заплаха! (ВИДЕО)