Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » Ловен туризъм » Ловно стопанство Хънтинг клуб Котел

Ловно стопанство Хънтинг клуб Котел

vater Публикувана от vater | 19.02.2015
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловно стопанство Хънтинг клуб Котел

“Хънтинг Клуб България” ООД е дружество стопанисващо дивечовъден участък с обща площ - 2468, 9ха, в т.ч. ГТ - 2053, 4ха, ЗТ - 415, 5ха., разположен на ср.надм.височина около 800м. Участъкът е приемник на ЛС Зеленич, който има традиции в стопанисването на дивеча от ”Държавно горско стопанство – Котел”, богат опит и знания в тази сфера на дейност. Природните дадености на участъка способстват за разнообразието на животинския и растителен свят. Изградени са добри пътища и просеки за осигуряване достъпа до ловното стопанство. Спазват се традициите в грижите и стопанисването на дивеча - чрез подхранване, охрана, подбор, изграждане на ловностопански съоражения, таксация и опазване на дивеча. Ловно стопанство Хънтинг Клуб Котел предлага своите услуги целогодишно на български и на чуждестранни туристи, като посещенията могат да бъдат организирани групово или индивидуално. На всички гости се предлага добра ловна услуга и допълнителни услуги.

Ловното стопанство е разположено западно от гр. Котел, който е на 328км от летище София, на 100км от гр. Бургас и на 60км от магистрала София – Бургас. Границите на участъка са следните:
На север: По пътя на трошенокаменна настилка Котел-Кипилово (р.Сухата река) до мястото, където Сухата река достига отдел 139 на ТП ДГС Котел-местност „Стърганаковото”.
На запад: От пресечната точка на пътя с трошенокаменна настилка Котел-Кипилово с границата между бившето ДГС Кипилово и ТП ДГС Котел, по границата между бившето ДГС Кипилово и ТП ДГС Котел, до най-западната точка на отдел 224 - границата с ТП ДГС Сливен.
На юг От най-западната точка на отдел 224 - границата с ТП ДГС Сливен, по границата на отдел 225 с ТП ДГС Сливен, по границата на отдел 225 с отдел 226; отдел 223 с отдел 226; отдел 227 с отдел 221;отдел 228 с отдел 220; отдел 229 с отдел 219; от там на отдел 212 със земеделски земи; границата на отдели 133, 134, 144, 145 със земеделски земи до местността „Солената вода”.
На изток: От местност „Стърганаковото”, по границата на отдели 143, 144 и 145 до местността „Солената вода”.

В северната част на град Котел, на 7км. от ловния участък е разположен Хотел Хънтинг Клуб Котел, който се грижи за настаняването на туристите. На запад хотелът граничи с парк “Изворите”. В този регион е разположен и Природно-научния музей. На север хотелската част граничи със Специализирана Болница за въстановяване и рехабилитация и Галатанското училище - архитектурен паметник от 1869 година. На юг - на 500м. от хотела, в южна посока е центърът на града, където се намира Пантеона, изграден в памет на Георги Стойков Раковски.

Доброто местоположение на хотела и близостта му до централните улици, магазини и институции, до естествената паркова зеленина и ловното поле, го правят предпочитан за настаняване, както от гости участващи в лова, така и от преминаващи туристи, разглеждащи забележителностите в града или служебно командировани. Хотелската база разполага с 25 стаи с тераси и самостоятелни санитарни възли, кабелна телевизия, интернет и осигурява на своите клиенти удобство и комфорт по време на туристическата почивка. За доброто обслужване на своите клиенти, хотелът предоставя още ресторант, дневен бар, лятна градина и открит паркинг.

Много снимки на диви животни от стопанството гледайте тук: ГАЛЕРИЯ БГ ЛОВ

ЛОВНО СТОПАНСТВО ХЪНТИНГ КЛУБ КОТЕЛ
Ловни услуги: ЦЕНИ
Фотолов: ЦЕНИ
Лице за контакт:
Иван Алексиев - тел.: 0886 844 159; ialeksiev.huntingclub@gmail.com
Сайт: www.huntingclub.bg

ХОТЕЛ ХЪНТИНГ КЛУБ КОТЕЛ
гр. Котел 8970; ул. ”Изворска” № 49; тел.: 0453 422 34
Лице за контакт:
Иван Алексиев - тел.: 0886 844 159; ialeksiev.huntingclub@gmail.com

БГ ЛОВ

Гледайте ловни филми от стопанството: ЛОВ НА СРЪНДАК, ГРУПОВ ЛОВ НА ДИВА СВИНЯ