Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » ЛОВНО ШЕСТВИЕ на връх ШИПКА (видео+снимки)

ЛОВНО ШЕСТВИЕ на връх ШИПКА (видео+снимки)

vater Публикувана от vater | 08.08.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

ЛОВНО ШЕСТВИЕ на връх ШИПКА (видео)

Тази година на 6 август – ден на Националната организация, ловци от цялата страна отбелязаха своя празник с шествие до вр. Шипка, с което доказаха патриотичния характер на своята 119-годишна организация. Пред храм-паметника на храбрите ни опълченци с искрени и топли думи към българския ловец се обърнаха председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев, областният управител на Габрово Невена Петкова и директорът на Североноцентралното държавно предприятие Цветелин Миланов.

Малко след 10 часа на празничния ден в подножието на вр. Шипка започнаха да се събират българските ловци, гордо развяващи националния трикольор и ловните знамена. Повечето от тях бяха придружени от своите семейства, трогателна гледка бяха малчуганите, облечени в ловни униформи и опитващи се да развяват байраците. 990 са стъпалата към героичния връх, на който тази година ще бъде чествана и 140-годищнината от Шипченската епопея. Тях изкачиха членовете на ловно-рибарските сдружения, за да положат на самия връх венци и цветя пред паметника, символ на националната ни гордост.

Областният управител на Габрово Невена Петкова се възхити от инициативата на Националната организация и припомни, че на 26 август тържествено ще бъде чествана 140-годишнината от битките на Шипка, а една от идеите е да се извие хоро от върха до подножието на хълма. „Ако отново българските ловци се присъединят към празника, хорото може да стигне чак до Габрово“ – каза Петкова.

Архиерейският наместник на Габрово отец Руслан отслужи молебен за здраве и освети ловните знамена.По случай Деня на Националната организация на 5 август бяха зарибени с 1500 балкански пъстърви реките Сивек и Янтра. Зарибителният материал от 2-3-грамови рибки е произведен в пъстървово стопанство "Тошков чарк". 400 от пъстървите бяха пуснати от Каменния мост на етнографски музей "Етъра", а останалите 1100 поеха своя път по р. Янтра. Същия ден ловци и риболовци от ЛРС-Габрово заедно с ръководството на Националната организация почисти потънали в забвение паметници под вр. Шипка на загинали руски офицери и войници.

Приветствие на инж. Васил Василев:НЛРС-СЛРБ

Стоян Пашкуров

Изпратено на имейла на БГ ЛОВ