Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » Ловен туризъм » БГ ЛОВ TV: Лов в ДЛС "Русалка" гр. Априлци (видео) - 1ва част

БГ ЛОВ TV: Лов в ДЛС "Русалка" гр. Априлци (видео) - 1ва част

vater Публикувана от vater | 15.10.2013
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

БГ ЛОВ TV: Лов в ДЛС "Русалка" гр. Априлци (видео)

Преди месец ловен портал БГ ЛОВ гостува на ДЛС "Русалка" в гр. Априлци. Изключително добро място за лов, със страхотен дух, природа и дивеч. С приятели ловци от Испания и Германия проведохме успешен лов на сръндаци в стопанството. Изживях прекрасни ловни дни с приятели и домакини, надявам се скоро пак да бъда там.

В момента на територията на стопанството обитават 221 бр. благороден елен, 245 бр. сърна, 218 бр. дива свиня, Кафява мечка около 70 бр. и др. диви животни.

Предлаганите трофеи от благороден елен са с тегло от 8 до 10 кг., дива свиня – от 18 до 23 см., сърна – от 300 до 400 г и кафява мечка от 400 до 500 точки по СІС. Най-добри отстреляни до момента трофеи са: мечка – 519 точки по СІС, благороден елен с тегло на трофея 12 кг., сърна с тегло 420 гр. и дива свиня с дължина на глигите – 26,7 см.

На територията на ДЛС „Русалка” се организира групов лов, до три гонки на ден и 10 - 12 пусии, лов на горски бекас и хищници.

Снимки: ГАЛЕРИЯ ДЛС РУСАЛКА

1ва част от филма на БГ ЛОВ от лова ни в ДЛС "Русалка" гр. Априлци, очаквайте и 2ра част. Приятно гледане: