Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » На гости с пушка и куче » Лов на гонка в Германия по покана на Franz-Clemens Hoff (видео)

Лов на гонка в Германия по покана на Franz-Clemens Hoff (видео)

vater Публикувана от vater | 23.01.2013
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Лов на гонка в Германия по покана на Franz-Clemens Hoff

Отдавна се приготвяхме за тези ловни дни. На 18ти и 19ти януари 2013г. група колеги ловци от Ловен портал БГ ЛОВ, гостувахме на г-н Franz-Clemens Hoff и ловувахме в неговото ловно стопанство. Поканите ни бяха поимени и с радост ги приехме. На този януарски лов, бе поканен и инж. Георги Младенов от НЛРС-СЛРБ в израз на приятелство и благодарност.

Аз лично съм много доволен от слуката си. В 1вия ловен ден, отстрелях 2 глигана (над 100 килограмови), 1 елен лопатар (селекция), 1 елен лопатар (шилар) и 1 приплод (тазгодишно сръндаче), а 2рия ден - 1 малко глиганче и 2 приплода (сръндачета).

Благодарение на кучетата на Сашо Райчев и на него като гонач, още в първия ми ловен ден в Германия отстрелях най-много дивеч от всички над 50 ловци и на тържествената ловна вечер бях обявен за Крал на лова, титла която се дава по традиция след всеки лов. В този ден отказах и цигарите, спазих обещанието си, вече няколко дни не пуша.

Прекрасни ловни дни, преживяни с верни приятели, учтиви, гостоприемни колеги и много слука, какво му трябва повече на един ловец. Благодаря на г-н Хоф за поканата, благодаря и на приятелите Сашо Райчев, Любо Петков, Георги Младенов, Иван Маринов, Георги Иванов и Александър Георгиев, за ловните дни изпълнени с другарство, веселие и слука.

Специално поздравявам Любо за слуката му, глиган какъвто не е отстрелван в стопанството от много много години.

Васил Терзийски - собственик на Ловен портал БГ ЛОВ

Гледайте филма за лова ни в Германия: