Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Курсове по социални медии за ловци заради снимките с отстреляни диви животни

Курсове по социални медии за ловци заради снимките с отстреляни диви животни

vater Публикувана от vater | 04.05.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Курсове по социални медии за ловци заради снимките с отстреляни диви животни

Снимки на убити диви животни причиняват негативни реакции отново и отново. В Каринтия ловните сдружения искат да обучат ловците за публикациите им в интернет.

Както се съобщава от "kaernten.orf.at", Kärntner Jagdaufseherverband планира да предложи социални медийни курсове. Основната цел е да се повиши чувствителността на ловците към отношенията с не-ловци. Темата е актуална и в ловната общност в Каринтия. Необходимо е да се повиши осведомеността сред ловците за ефекта на изображения на отстреляни диви животни върху не-ловците - особено ако снимките са публикувани без обяснение.

В курсовете за лов на диви свине, отношенията с не-ловци, вече се вземат под внимание.

Хората не искат пълна забрана на мобилните телефони в лова, но за да се предотвратят ненужни снимки може би ще бъде направено. Някои ловци вече биха се съгласили с такива забрани. Въпреки това темата за отношенията с не-ловци в социалните медии вече е включена в курса за ловуване от ловната общност, тъй като тя е част от ловната култура, според говорителката. В Каринтия също е забранено в закона за лова да се използват мобилни телефони, радиостанции или други подобни, за да се улесни убиването на дивеч.

Заради снимка като тази, възниква идеята са курсове по социални медии за ловци:Превод БГ ЛОВ
jagderleben.de

ПРОМОЦИЯ: НАЙ-НИСКИ ЦЕНИ на GPS ГАРМИН само в БГ ЛОВ през м. май

Забраняват лова на гургулица

ПРОТЕСТ В ЗАЩИТА НА ЛОВА НА ГУРГУЛИЦА