Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » Ловен туризъм » Капитален трофей от елен лопатар беше отстрелян в ДУ "Студен кладенец"

Капитален трофей от елен лопатар беше отстрелян в ДУ "Студен кладенец"

vater Публикувана от vater | 10.11.2014
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Капитален трофей от елен лопатар беше отстрелян в ДУ "Студен кладенец"

Когато нещата се правят както трябва, резултатите идват... При лова - внезапно, но не неочаквано. След няколкогодишна селекция, при която са вадени главно женски приплоди, кошути и мъжкари с нежелани качества, през миналата седмица беше отстрелян капитален трофей от елен лопатар.

Първоначалните измервания показват тегло 4,310 кг и 203,48 т., което поставя трофея на 6-то място в републиканската класация.

Ловецът Гилермо Болуфер от Испания ще трябва да изчака 6 месечния срок, в който трофеят не може да напуска страната ни. Очарован от лова, Гилермо заяви, че ще дойде лично, за да си изнесе трофея. Вероятността да го направи с други приятели ловци е почти 100%.

Снимки от ДУ "Студен Кладенец": ГАЛЕРИЯ БГ ЛОВ