Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Как да изберем подходящите гуми?

Как да изберем подходящите гуми?

vater Публикувана от vater | 07.03.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Как да изберем подходящите гуми?

С настъпването на пролетта започва бавно, но постепенно покачване на температурите. Дърветата започват да разлистват зелените си корони, а мириса на море започва да става все по-силен. С тези промени идва и сезонната смяна на зимни с летни гуми.

Как да подберем най-правилните гуми? По този въпрос се замислят доста хора, а отговорът е комплексен. Много хора си мислят, че най-скъпият вариант е най-добър, но не винаги е така. Всяка гума има своите плюсове и своите минуси. Спортните гуми например се открояват с много добро сцепление и поведение на пътя, но за сметка на това предоставят доста по-твърда возия от обичайната, а и често са по-шумни. Обратно на тях комфортните модели са много тихи, возят меко, но са с ниски скоростни показатели и не са стабилни при влизане в завой.

Именно затова преди покупка на нови гуми всеки шофьор трябва да си зададе няколко основни въпроса. Първо трябва да се замисли за собственият си стил на шофиране- като пример за агресивните водачи се препоръчват високоскоростни гуми с твърди страници. Също важен фактор е къде ще карате автомобила си през следващите няколко месеца- дали ще се движи само по асфалт или от време на време ще се управлява и по други пътни настилки.

Общо взето идеална гума няма, но има подходяща за всеки един от нас, и колкото по-добре я подберем толкова по-стабилни ще бъдем на пътя.При джиповите гуми нещата са дори още по-сложни. Тук като различни варианти можете да срещнете: летни гуми, зимни гуми, всесезонни гуми, АТ гуми (all terrain- за всякакви терени) и МТ гуми (mud terrain-гуми за кални терени).

Летните, зимните и всесезонните гуми се препоръчват за джипове и SUV автомобили, които карат по асфалтирани пътища. Ако с такъв тип гуми карате по камъни, чакъл или макадам рискувате да нараните протектора, което дори може да доведе до съсипване на гумата. За такъв тип условия се препоръчват АТ (all terrain) модели, чиито смески и грайфери са съобразени с различните видове пътните настилки. Шарките на АТ моделите се разграничават от обикновените гуми с агресивен дизайн, смесващ едри блокове с ламели за да подсигурят проходимост по всякакъв терен. За кални терени, високопланински местности и пресечени пътища най-подходящи са МТ (mud terrain) гумите. Техните протектори са характерни с големи блокове и голямо разстояние между тях, подпомагащо самопочистването им от кал. Техни недостатъци, са че при шофиране по асфалтиран път са нестабилни, шумни и се износват бързо.

Като обобщение мога да кажа, че дори и да не сте сигурни в избора си винаги можете да попитате за съвет някои специалист. Ние - екипът на Гуми Нет ООД вече имаме 6 годишна история в продажбата на гуми, като сме направили хиляди добри препоръки към нашите клиенти. Ако имате въпроси и искате да се свържете с нас можете да го направите на телефон 0892252959, като ние на драго сърце ще Ви помогнем в избора на най-подходяща гума за вашия автомобил. Можете да ни намерите и на място в град София на бул. „Шипченски проход“ 4 или на ъгъла на бул. България и ул. Нишава. В сайта ни www.gumi-net.bg можете да разгледате огромното разнообразие от гуми, което предлагаме, като гарантираме изключително конкурентни цени.Като част от нашият асортимент от гуми е и гамата на Малатеста, която е силно препоръчителна за джипове, които се движат по пресечени терени. Вече трета година продължава партньорството ни с БГ ЛОВ и съответно членовете на форума получават най-добрите отстъпки. Повече информация за марката и промоцията можете да намерите ТУК, а поръчки можете да правите както по телефона така и в ТАЗИ ТЕМА.