Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Изложба "Традиционен лов в Средиземноморския регион" в Европейския парламент

Изложба "Традиционен лов в Средиземноморския регион" в Европейския парламент

vater Публикувана от vater | 04.05.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Изложба "Традиционен лов в Средиземноморския регион" в Европейския парламент

Брюксел, 4 май 2018 г. В контекста на Европейската година на културното наследство 2018 г. FACE организира изложба на тема "Традиционен лов и култура в Средиземноморието", организирана от евродепутата Remo Sernagiotto (ECR Group) в Европейския парламент от 30 От април до 3 май.

По време на откриването евродепутатът Sernagiotto представи изложбата като отлична възможност да популяризира културната стойност на традиционния лов. Тези традиции са важен елемент от идентичността и историята на много селски общности в средиземноморските страни - където традиционните ловни методи все още живеят в ежедневието. Той подчерта неотложната необходимост да се запазят тези древни практики в едно модерно и все по-урбанизирано общество.

Микеле Соренти, научен директор на Италианската ловна федерация (FIDC) и председател на работната група "Птици и местообитания", направи преглед на разнообразието от традиционни регионални ловни методи в средиземноморските страни. Ловуването на мигриращи птици има конкретно и положително културно въздействие; както и улавянето и издигането на живи примамки на дроздове и малки птици. Производството на ръчно изработени свирки за блата и патици, поддръжката на местообитания в непосредствена близост и много други ловни традиции се основават на миналото на идентичностите и културния произход на местните общности и те трябва да продължат да подхранват страстта за бъдещото опазване на природата и биоразнообразието.Не-научният подход към Директивата за птиците е проблематичен за много форми на традиционното ловуване. По тази причина FACE настоява, че правилният и добре балансиран подход към дерогациите и гъвкавите подходи за прилагане на Директивата за птиците би спомогнал за опазването на културно значими и устойчиви ловни методи. Това е в съответствие с неотдавнашните призиви на Европейския парламент и Съвета за по-голяма гъвкавост при прилагането на Директивата за птиците. Също така е важно да се отбележи, че традиционните ловни дейности, като соколарството, се оказаха устойчиви за 8000 години. Техниките, използвани от соколите, са от решаващо значение за опазването и рехабилитацията на хищни птици.

Изложбата беше посетена и подкрепена от няколко членове на Европейския парламент - като Лара Коми (ЕНП) и Jørn Dohrmann (ECR Group) - членове на FACE, заинтересовани страни и широката общественост.Изпратено от FACE
Превод БГ ЛОВ

Курсове по социални медии за ловци заради снимките с отстреляни диви животни