Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » Ловен туризъм » Избраха най-красив ловен трофей от благороден елен

Избраха най-красив ловен трофей от благороден елен

vater Публикувана от vater | 22.10.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Избраха най-красив ловен трофей от благороден елен

Трофеят от благороден елен, добит на 4 октомври в местността Кьостата на ДЛС-Тервел, бе обявен за най-красив трофей на провелия се на 19 октомври в ДЛС-Росица четвърти преглед на ловни трофеи от благороден елен. Той бе отстрелян от Костадин Ангелов Костов. Уникалният индивид е с перфектни генетични заложби.

Трофеят тежи почти 10 килограма и е със средна дължина на рогата 108 см, с невероятно красива корона и носи на щастливия ловец сребърен медал.

Трофеят на Костов се състезаваше сред над 40 екземпляра, добити в 15 ловни и горски стопанства и напълно заслужено бе обявен от ловните специалисти за най-красив от експонираните трофеи.

На изложението присъстваха и служители на ДЛС-Тервел, за които грижата за популацията и правилното стопанисване на този вид дивеч е не само работа, а начин на живот. Екипът на стопанството извършва денонощни наблюдения, с цел да запази и доразвие популацията на благороден елен на територията на стопанството.monitor.bg