Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Коментар на... » Инж. Васил Василев свиква УС на НЛРС-СЛРБ?!?!

Инж. Васил Василев свиква УС на НЛРС-СЛРБ?!?!

vater Публикувана от vater | 13.09.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Инж. Васил Василев свиква УС на НЛРС-СЛРБ?!?!

Новият председател на НЛРС-СЛРБ е свикал първо заседание на новия управителен съвет за 14.09.2017 г. Ние разбираме, че инж. Васил Василев, все още не е встъпил като председател на ловния съюз, а действа като пълномощник на все още действащия председател инж. Иван Петков. Разбира се, че националната организация трябва да продължи да функционира и е похвално, че пълномощника работи с пълни сили, но кой състав на управителния съвет свиква? Новия който съда все още не е вписал и не е легитимен спрямо трети лица, или стария, по точно настоящия според законите на държавата? Състав на Управителен съвет не може да бъде назначаван или упълномощаван. За да бъдат легитимни решенията му спрямо трети лица, трябва да бъде вписан в съда, а това както предполагаме няма да стане скоро и ще отнеме може би месеци или година.

Ловен портал БГ ЛОВ направи справка за актуалното състояние в съда и от документите се вижда, че настоящия и единствено легитимен Управителен съвет на НЛРС-СЛРБ спрямо трети лица към 07.09.2017 г. е следния:

Ние знаем, че може би председателя, пардон пълномощника няма отново да ни отговори, въпреки, че в предизборната си реч заяви пред всички делегати че ще работи за повече гласност и прозрачност, ние питаме:

1. Кой състав на УС на НЛРС-СЛРБ свиква пълномощника?
2. Какъв е дневния ред и решенията които ще се вземат легитимни ли са спрямо трети лица?
3. Ако решенията няма да са легитимни, защо е нужно да се свиква тази седянка и да се харчат от парите на българските ловци за пътни, командировки и трапези за 32 членове на новия и все още нелегитимен спрямо трети лица УС?

Ние от ловен портал БГ ЛОВ се надяваме пълномощника да управлява НЛРС-СЛРБ според законите на РБ, защото всеки български гражданин има право да осъществява контрол и сигнализира държавните контролни органи когато има съмнение за нередности.

Наслука.