Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Страница » Изп. агенция по горите » Изпълнителна агенция по горите изразява позиция на нетърпимост към всяка проява на насилие срещу горски служители

Изпълнителна агенция по горите изразява позиция на нетърпимост към всяка проява на насилие срещу горски служители

vater Публикувана от vater | 18.10.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Изпълнителна агенция по горите изразява позиция на нетърпимост към всяка проява на насилие срещу горски служители

На 17 октомври 2017 г. по време на проверка в горските територии в землището около река Стряма в близост до с. Баня, общ. Карлово срещу трима служители на Държавно горско стопанство – Хисар е упражнено насилие при опит да бъде предотвратена незаконна сеч.

Това е поредното дръзко нападение, извършено над горски служители, което се случва по време на изпълнение на служебните им задължения и пряко застрашава здравето и живота им. Само за последните две години имаме регистрирани над 100 нападения и заплахи над горски служители. В тази връзка, Изпълнителна агенция по горите е направила предложения за промени в Наказателния кодекс, които да ограничат и спрат подобни дръзки нападения и престъпления.

Справянето с агресивни закононарушители е проблем не само на горската система. Проявата на насилие е атака срещу цивилизованото общество и борбата срещу незаконните прояви.

Каузата, която защитава българският горски служител е грижата за гората, но само с усилията на всички институции и обществена съпричастност ще постигнем успех в опазването на тази национална ценност.

ИАГ