Гласът на ловеца

Как ловна дружинка реши проблема с бракониерските набези

Искам да изкажа публично възхищението си и да разкажа пред вас Уважаеми Колеги как една дружинка накара Бракониерите да спрат, или по скоро да ограничат набезите си в района. На по малко от двайсетина километра от град Хисаря сгушено в подножието на Средна гора се кипри с. КРЪСТЕВИЧ. Почти ежедневно бракониерски машини огласяха вековните гори и поваляха вековни дървета, ако само можеха да...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Хванаха трима бракониери, убили сърна край Панагюрище

Хванаха трима бракониери, убили сърна край Панагюрище

vater Публикувана от vater | 12.01.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Хванаха трима бракониери, убили сърна край Панагюрище

Трима бракониери, убили сърна, бяха заловени вчера след съвместна акция на специализираното звено за ловна охрана и полицията в Панагюрище.
Към 11:00 часа вчера постъпил сигнал – MMS, oт мобилна камера, разположена в землището на село Смилец, на който се виждали трима мъже с ловни пушки. От звеното незабавно се свързали с Районното управление на полицията в Панагюрище и след 4 часово издирване, заловили и тримата бракониери, жители на с.Смилец, които се установило, че са отстреляли сърна, чийто лов е забранен от закона.

Тримата за задържани за 24 часа в панагюрското полицейско управление, оръжието им е конфискувано. За случая е уведомена Прокуратурата, образувано е полицейско производство. Нарушителите ще бъдат съдени по Закона за лова и опазване на дивеча, със сигурност ще им бъде наложена и солена парична санкция.

Залавянето на бракониерите е станало факт благодарение на бързите и адекватни действия на органите на реда, но немалка е и заслугата на поставените преди няколко месеца от панагюрското ловно дружество камери за наблюдение.

pia-news.com